Dit evenement is afgelopen

Jazz op het plein: Tiny Legs Tim in duo met Steven Troch

Jazz op het plein: Tiny Legs Tim in duo met Steven Troch

I.s.m. Motives For Jazz

Geen jazz, maar blues! Mag het? Wij denken van wel, zeker als het gaat over deze Tiny Legs Tim, één van de belangrijkste namen in de Belgische rootsscene. Authentieke blues met eigentijds en persoonlijk karakter.

 

Vorig jaar bracht de Gentse blues man Tiny Legs Tim maar liefst twee albums uit. In februari was er de fel bejubelde stripped-down akoestishe plaat ‘Melodium Rag’ en in november verscheen ‘Live At Sint-Jacobs’; een ferme live plaat van de band in bloedvorm tijdens de Gentse Feesten 2016. Tim is ‘on a roll’ en intussen ligt een nieuw band album klaar dat begin volgend jaar verschijnt. Ondertussen toert hij onafgebroken en in verschillende bezettingen.

Sinds ‘Melodium Rag’ vormt Tiny Legs Tim een hecht duo met de fenomenale mondharmonicaspeler Steven Troch (Fried Bourbon, Steven Troch Band) en worden alle overbodige atributen achterwege gelaten. Ze spelen volledig akoestisch en met behulp van slechts één enkele micro. De klank en ruimte die zo worden gecreëerd zijn van een natuurlijke schoonheid en zorgen voor een unieke auditieve ervaring voor het publiek. Zo direct, dynamisch, gedetailleerd en intiem klinkt live muziek nog zelden.