Dit evenement is afgelopen

GEANNULEERD: De Koe - ACHTER/AF

GEANNULEERD: De Koe - ACHTER/AF

Mogen we al terugkijken, of is het nog te vroeg? Mogen we ons al een beetje met onszelf verzoenen? En is het eigenlijk wel zo’n goed idee om achterom te kijken? Kan dat eigenlijk wel: tegelijk achteromkijken en vooruitgaan? Hebben we liever een fantasie over wat zal komen, dan een herinnering aan hoe het was? In ACHTER/AF kijken we niet alleen terug op onszelf, maar ook op het terugkijken zelf.

 


ACHTER/AF is de voorstelling na de voorstelling. Een voorstelling die niet is gespeeld, maar is beschreven. In een boek. Het Koeboek. Een boek over 30 jaar de KOE. Een boek dat we wilden schrijven om het erover te kunnen hebben, over het maken van een boek. Een herinneringsboek. Omdat het maken van het boek over het maken van toneel gaat. Dat boek hadden we nodig om er een voorstelling rond te kunnen maken. Een boekvoorstelling dus. Maar dan in een nagesprek.

 

ACHTER/AF is een avond vol herinneringen en hernemingen, vol confessies en conferences, vol oude liefdes, liederen, plannen en oud zeer. Met daar doorheen het steeds omslachtigere relaas van wat we al die jaren eigenlijk bedoelden. ACHTER/AF is een permanente toegift. In ACHTER/AF geven we alleen maar toe.


CREDITS:


Van en met: Natali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Wolf 

Decor, licht en geluid: Bram De Vreese, Shane Van Laer 

Muziek: Ramses Van den Eede 

Tekstbijdrage: Rebekka de Wit 

Stagiair techniek: Kaena Bervoets 

Met dank aan: Wannes Gyselinck, Matthias de Koning, Ellen Van Den Broecke, Sibylle
Pattyn
Productie: de KOE 

Met de steun van de Vlaamse Overheid
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische
Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter. In coproductie met Het Laatste
Bedrijf.


Na 30 jaar theaterteksten waagt de KOE zich eindelijk aan een boek: KOE DOET BOEK! Een boek dat de vraag stel hoe de KOE een boek zou maken, een voorstelling op papier, een grillig en verrassend werk waarin Peter, Natali en Willem - met behulp van co-auteur en redacteur Wannes Gyselinck - u een unieke blik schenken op hun filosofie en werkwijze.

 

Kortom: een jubileumboek zoals enkel de KOE dat maken kan. Met beeldmateriaal uit dertig jaar de KOE- voorstellingen, bijdragen van Wim Helsen, Ivo van Hove, Damiaan De Schrijver, Raf en Mich Walschaerts, Micha Wertheim en vele anderen, een heus ‘Vademekoe’ – ofte: maak je eigen de KOE-voorstelling, aan de hand van 40 vaak gestelde vragen – en de nooit
eerder gepubliceerde tekst van De Gebiologeerden, de allereerste voorstelling van de KOE.
De officiële prijs is €39, maar na de voorstelling zal het boek te koop zijn aan een gereduceerde prijs. Te betalen met cash of via payconic.