FOCUS OP HAIDER AL TIMIMI  // KLOPPEND HERT

FOCUS OP HAIDER AL TIMIMI // KLOPPEND HERT

Utopera

DATUM: do 05 maart 2020

LOCATIE: C-mine - Kleine zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 15

-26: € 10

C-mine pas: € 12

koop tickets

C-mine volgt de Gentse Haider Al Timimi al sinds zijn rol bij Union Suspecte. Intussen is hij één van de meest opmerkelijke makers die met gemak dans en theater mixt, oog heeft voor alles wat er zich in de wereld afspeelt en een eigenzinnig parcours rijdt.
Tijd om hem een uitgebreid podium te gunnen in C-mine!

 

Een Belgisch-Iraakse architect wordt uitgenodigd om uit het puin van Bagdad een operagebouw te doen verrijzen. Zijn grote inspiratiebron is Zaha Hadid: de Iraakse architecte die wereldwijd grootse en futuristische bouwwerken realiseerde, wars van traditie en met de blik vooruit.

 

Beladen met al zijn culturele bagage vertrekt hij. Hij wordt vergezeld door een operazangeres die Puccini door de straten van Irak zal doen klinken. Nog voor de opera kan worden ingehuldigd, stort het gebouw echter in. De stenen nemen hen mee in de destructie, maar hun geesten laten zich niet stoppen.

 

Niet voor ze een aantal antwoorden hebben gevonden. Waarom wil een land in oorlog de hoogste toren ter wereld overtreffen? Kan je beter bouwen op een fundament van geschiedenis of op braakliggende grond? Waarom ruimt het Gravensteen in Gent geen plaats voor sociale woningen? En als Palmyra wordt vernield door fundamentalisten, zijn onze tranen dan voor de mensen of voor de monumenten? UTOPERA wordt een poëtische voorstelling waarin muziek, zang, beweging en enscenering de hoofdrol spelen.

 

Haider Al Timimi en Dipika Singh geven stem aan stenen, die normaal gezien zwijgen.


FOCUS OP HAIDER AL TIMIMI :
maandag 2 maart 2020 om 20.15 uur : GESPREK MET HAIDER AL TIMIMI
woensdag 4 maart 2020 om 20.15 uur : ICH BIN WIE DU 
vrijdag 6 maart 2020 om 20.15 uur : STUDIO SHEHRAZADE