Kunst in Zicht - Kraak de Code

Kunst in Zicht - Kraak de Code

DATUM: wo 22 januari 2020

LOCATIE: C-mine - Grote zaal

UUR: 13:00

koop tickets

BASISPRIJS: € 25

koop tickets

Kijken naar en genieten van kunst met je klas, hoe doe je dat?

Leerkrachten, makers en culturele actoren willen kunstbeleving in klasverband zo optimaal en waardevol mogelijk laten verlopen. Kunst en cultuur verdienen immers een volwaardige plek op school.   Het zijn vaak uitdagende omstandigheden om kunsten te beleven, maar ook deze bieden inspirerende mogelijkheden. 

 

Leerkrachten uit het lager- en kleuteronderwijs onderzoeken en ontdekken op een actieve manier hoe ze met de klas een brengen aan een theatervoorstelling, een expo of een kunsteducatieve workshop zo waardevol mogelijk laat verlopen.

De actieve workshop vindt plaats in een inspirerende ruimte waar verschillende werkplekken zijn ingericht. Aan de hand van een doorschuifsysteem word je ondergedompeld in de mogelijkheden en uitdagingen bij het begeleiden van leerlingen in een culturele context.

Hoe bereid je je kleuters voor op het licht dat uitgaat voor de voorstelling? Welk maakproces heeft de kunstenaar doorlopen? Moeten je leerlingen in elke voorstelling stil zijn?

Kraak de code (werktitel) gaat over de uitdagende omstandigheden van een culturele uitstap, maar vooral ook over de mogelijkheden die de omstandigheden bieden.

ism C-mine cultuurcentrum Genk, cultuurcentrum Muze Heusden-Zolder, cultuurcentrum Hasselt, de VELINX Tongeren, CC De Adelberg Lommel, CC Maasmechelen 

 

Foto: Sven van Baarle