tgSTAN - Move (on)

tgSTAN - Move (on)

DATUM: za 22 februari 2020

LOCATIE: C-mine - Kleine zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 20

-26: € 15

C-mine pas: € 17

koop tickets

TgSTAN maakt een voorstelling vanuit een liefde voor de Arabische literatuur en vanuit het gegeven dat onze podia nog veel te wit zijn. Met Jolente de Keersmaeker, Frank Vercruyssen, Issam Dakka, Youness Khoukhou, Haider Al Timimi en  Btissame Bourrich.

 

Het uitgangspunt van deze nieuwe creatie is tweeledig: enerzijds is er de liefde voor de Arabische literatuur, belichaamd door schrijvers als Mahmoud Derwish en Alaa al Aswani, en anderzijds is er de eenvoudige vaststelling dat onze Vlaamse podia nog steeds te wit zijn, en dat het gekleurd deel van onze bevolking ondervertegenwoordigd is. Dus, onder het motto, ‘Spreken, niet besproken worden’ stellen Jolente en Frank een ploeg samen van mensen uit verschillende hoeken, met als voorliggende uitnodiging: ‘Waar wil je het over hebben? Wil je spreken? Schreeuwen? Fluisteren? Vragen? Antwoorden? Klassieke tekst? Poëzie?

 

Een nieuwe stem? Een relatiekomedie? Een politieke stelling? Beweging? West? Oost? Geen windrichting? Geen vragen beantwoorden?