Dit evenement is afgelopen

Behoud de Begeerte - Saint Amour (première)

Behoud de Begeerte - Saint Amour (première)

In februari 2020 schiet Saint Amour voor de zesentwintigste keer opnieuw uit de grond – inmiddels zo evident dat we net zo goed kunnen zeggen: in 2020 is er weer een maand februari tijdens Saint Amour. Dat schrijvers maar niet uitgeschreven raken over de liefde, zullen de toeschouwers aan den lijve mogen ondervinden: ontroering, vapeurs, plaatsvervangende jaloezie, verliefdheid en onverdroten wellust zullen hun deel zijn. Leg alvast maar een handdoek klaar op die fluwelen schouwburgzitjes.

 

De Bronstige Bazooka’sis een twaalfkoppig koor en instrumentaal ensemble met dirigent Tine Joris, fluitist Michaël Brijs, toetsenist Thomas De Prins en solisten Britt Truyts en Stefanie Janssen, ontsproten aan en geleid door de kronkelige breinen van dichter Andy Fierens en muzikant Michaël Brijs. Befaamd zijn hun oratoria ‘World Reet Center’ en ‘Lucifer’.
Meer info


Dominique De Groen
(1991) is dichter en beeldend kunstenaar. In 2017 verscheen haar debuut 'Shop Girl', in 2019 opgevolgd door 'Sticky Drama’. Zowel online als in verschillende literaire tijdschriften verschijnen essays en gedichten van haar hand. De Groen werkt op dit moment aan haar eerste roman.
Meer info


Founding father Andy Fierens (1976), tevens theaterauteur, acteur, performer en cartoonist zal als Bronstige Bazooka ook poëzie brengen. 
Meer info


Ish Ait Hamou
(1987) bracht in 2014 zijn eerste boek ‘Hard hart’ uit. Dit debuut werd meteen een bestseller. Ish, die naast schrijver ook danser en choreagraaf is, schreef intussen vier romans. In 2019 tourde hij door heel België met zijn (uitverkochte) theatervoorstelling ‘Aangenaam, ik ben Ish’.
Meer info


Kunstenaar, journaliste, activiste en sinds 2019 ook officieel romanschrijfster, Fleur Pierets (1974) schreef met haar debuut ‘Julian’ een ode aan haar overleden vrouw met wie ze zeven jaar van haar leven doorbracht. Samen begonnen Fleur en Julian aan het nooit voltooide project te trouwen in alle 21 landen waar het homohuwelijk legaal is.
Meer info


Gaea Schoeters
 (1976) is journaliste en schrijfster. Ze schreef theaterteksten, een novelle, een reisverhaal én drie romans. Haar meest recente boek, de ideeënroman ‘#1’, verscheen in 2018 bij Querido.
Meer info


Een afkeer van de letter V kan de Vlaamse auteur Roderik Six (1979) alvast niet verweten worden. Zijn romans ‘Vloed’ en ‘Val’ kregen in 2019 gezelschap van een derde: ‘Volt’. Six, die door Ilja Leondard Pfeijffer als literaire duivelskunstenaar werd bestempeld, schrijft ook journalistiek werk voor onder andere Knack.“Er is een storm op komst.” (Eerste zin van ‘Volt’, roman.)
Meer info


Sven Speybrouck
(1968) moet aan de doorgewinterde Saint Amour-bezoeker amper nog voorgesteld worden. Sven presenteert sinds jaar en dag voor radio en televisie. Sinds 2019 heeft hij een eigen online programma, ‘Achterflap’, waarin hij met lezers aller lande over hun favoriete boeken spreekt.
Meer info


Jeroen Theunissen
(1977) schrijft sinds zijn debuutroman ‘De onzichtbare’ in 2004 proza en poëzie. In 2018 verscheen zijn meest recente roman ‘Jouw huid’ bij De Bezige Bij. Hij werkt deeltijds als docent aan het RITCS in Brussel.
Meer info


Dimitri Verhulst
(1972) kan met 200.000 verkochte exemplaren van ‘De helaasheid der dingen’wereldberoemd in de Lage Landen worden genoemd. Hij schoot menig prijs uit de lucht, waaronder de Libris Literatuurprijs. In de zomer van 2019 verscheen zijn nieuwste roman ‘De Pruimenpluk’.
Meer info

 

Lees hier een interview met Dominique De Groen door Els Van Steenbergh voor Knack!

   Regie: Luc Coorevits

Samenstelling programma: Luc Coorevits en Amber Maes
Decor en licht: Hugo Moens
Video: Klaas Verpoest
Promotie: Julia Willaert
Financiën: Jasmien Dieltiens
Productie: Leander Coorevits

 

www.begeerte.be