Dit evenement is afgelopen

De Roovers - Ivanov

De Roovers - Ivanov

Deze veel gespeelde klassieker over Ivanov, een depressieve Rus die zijn vroegere glorie terug wilt, is één van de topwerken van Tjechov. In de handen van De Roovers, met o.a. Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens & Sofie Sente, weer een must voor de theaterliefhebber.

 

Ivanov, is ten einde raad. Zijn zaken gaan slecht en zijn vrouw ligt op sterven. Hij geeft op.Hij isoleert zich van alles en iedereen, laat zijn doodzieke vrouw aan haar lot over en brengt zijn avonden door bij zijn oude vriend Lebjedev. Diens dochter Sasja wordt stapelverliefd op de antiheld. Dit meisje met haar ontwapenend enthousiasme zou Ivanov een uitweg kunnen bieden. Is er verzet mogelijk tegen het onontkoombare? Ivanov is een mens die tracht overeind te blijven in de ratrace van een samenleving in transitie. De Roovers deconstrueren Tsjechovs klassieker en maken er een eigen versie van. 

 

“Ondanks duidelijke successen hebben veel mensen het gevoel dat ze falen. Nooit zijn we mooi en succesvol genoeg, nooit in vergelijking met de ander als concurrent, maar ook met de ander die je zelf bent. Een race tegen je eigen schaduw kan je niet winnen.” (P.Verhaeghe)

 

De Roovers maken een eigen versie geïnspireerd op deze klassieker; een vrolijke voorstelling over grote droefenis en de ratrace van de hedendaagse samenleving.

 

Van en met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Timo Sterckx,  Vincent Van Sande, e.a.

 

Bekijk hier de trailer: 

MELANCHOLIA - Ivanov is dood. Leve Ivanov. from de Roovers on Vimeo.