Dit evenement is afgelopen

Het nieuwstedelijk/Jessa Wildemeersch - Paradise Blues

Het nieuwstedelijk/Jessa Wildemeersch - Paradise Blues

Vanuit een fascinatie voor menselijke verhalen gaat Jessa Wildemeersch in gesprek met verschillende mensen over hun visie op het hiernamaals. 

 

Met een rugzak vol documentair materiaal vertrekt ze op expeditie naar een eiland in het hart van het Comomeer. Een raadselachtige ontmoeting met een Italiaanse archeoloog zorgt voor een kantelpunt in haar reis. De dunne lijn tussen documentaire en fictie vervaagt. 

Muzikant Steven De bruyn en theatermaakster Jessa Wildemeersch verkennen de grenzen tussen muziek en tekst, man en vrouw, tussen een hiernamaals, een verleden en het nu. 

Decode the language
Unfold the symbol
Total existence needs meaning and myth

(Kate Tempest)

tekst en spel Jessa Wildemeersch 
muziek Steven De bruyn 
dramaturgie Els Theunis & Fien Leysen  
scenografie Saskia Louwaard 
film Julie De Clercq 
kostuum Joëlle Meerbergen 
geluid Stefan De Reese & Tom Buys 
techniek Kishan Singh 
productie Ellen Haesevoets 
foto Koen Broos

Voor de creatie van Paradise Blues kreeg Jessa Wildemeersch een werkbeurs van Literatuur Vlaanderen. Ze wordt door De Vlaamse Overheid ondersteund met een residentie op Het Italiaanse eiland Isola Comacina in de zomer van 2019. Met de steun van  Agentschap Plantentuin Meise en Huis Perrekes vzw. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax Shelter.

 

Paradise Blues Teaser from Het nieuwstedelijk on Vimeo.