Koen De Preter - Tender Men

Koen De Preter - Tender Men

C-TAKT

DATUM: wo 19 februari 2020

LOCATIE: C-mine - Kleine zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 15

-26: € 10

C-mine pas: € 12

koop tickets

Kan je als man je tedere, zachte kant laten zien? Wil je dat? En willen wij er naar kijken? Wat is zogezegd typisch mannelijk gedrag en waarom groeien we in het Westen meer en meer op in een samenleving waarin we bang zijn om elkaar aan te raken?

 

'Tender Men' is een dansvoorstelling over mannen, aanraking en gevoeligheden. Over menselijk contact, over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie ervan, maar ook over de chaos en de misverstanden. 'Tender Men' verwart en boeit, treitert en triggert.

Choreograaf Koen De Preter creëert een universum waar mannelijkheid en de gevoeligheid ervan centraal staat. Hij stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie. De authenticiteit van de dansers zorgt voor complementariteit en contrast en combineert stoer met sensueel. Alles mag naast elkaar bestaan. Iedereen mag naast elkaar bestaan.

Koen De Preter experimenteert met vormen en publieken en beweegt zich tussen verschillende circuits. Het zoeken naar een balans tussen abstractie, theatraliteit, humor en ontroering in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties. Sociale thema's en minderheden vormen vaak een startpunt voor een nieuwe creatie. Met zijn voorstellingen brengt hij waarachtige fysieke gewaarwordingen over die meer zijn dan een louter esthetische representatie. Zijn werk gaat vaak over verbondenheid waarmee hij sociale ervaringen wil oproepen die een uitnodiging kunnen zijn voor reflectie naar jezelf en de maatschappij.

 

Choreografie: Koen De Preter
Dans: Souleymane Sanogo, Po-Nien Wang, Benoît Nieto Duran, Johhan Rosenberg

Coproductie: C-TAKT, Perpodium
Residenties: STUK, KVS, de Warande, CSC Casa della Danza di Bassano del Grappa, Dommelhof, ccBe, De Grote Post

 

© Thanh Beels