Little Waves Festival 2020

Little Waves Festival 2020

DATUM: za 18 april 2020

LOCATIE: C-mine

UUR: 17:30

koop tickets

BASISPRIJS: € 28 - 33 - 38

koop tickets

Met Little Waves houden we de traditie – dé aftrap van het festivalseizoen – hoog! Hét indoorfestival voor u, de muziekliefhebber van het betere werk. De eerste namen zijn bevestigd.

 

EARLY BIRD TICKETS UITVERKOCHT!
Geniet nog tot 15 maart van een korting met een regular ticket.

Early Bird: € 23 (op=op)
Regular ticket: € 28 (tot en met 15 maart) > Koop tickets
Hurry-up ticket: € 33 (vanaf 16 maart)
Avondkassa: € 38

 

TRIXIE WHITLEY

Vorige week moest Trixie Whitley nog de duimen leggen voor Angèle tijdens de MIA’s in de categorie ‘Solo Vrouw’, maar dat ze al voor de vijfde keer genomineerd werd voor deze award spreekt boekdelen. Ze won deze trofee trouwens in 2014. In het voorjaar overtuigde ze nog met haar talent en présence als special guest bij dEUS en tourde ze zelf langs volle zalen. In C-mine kan je haar exclusief SOLO aan het werk zien. Ongetwijfeld een unieke live-ervaring van een multi-getalenteerde dame, uit eigen land!


DESTROYER (CA)Eerder al op de mainstage van Best Kept Secret, nu ook eindelijk weer in België: Destroyer! Nee, geen heavy metal gitaren, integendeel, wonderschone, ingetogen indie pop van de band van de Canadese pop-ambachtsman Dan Bejar. Zonet verscheen zijn nieuwe video ‘It Just Doesn’t Happen’, uit hun nieuw album ‘Have We Met’ dat verschijnt op 31 januari. We kunnen nu al raden welke recensies volgen.

Albumrecensie Humo

Albumrecensie De Standaard

Albumrecensie Focus Knack


BENJAMIN FRANCIS LEFTWICH (UK)

Ooit gehoord van ‘most addictive track’ op Spotify? Wel, dat is het nummer dat het meest op repeat wordt gezet. In 2014 was dat ‘Shine’ van boven vernoemde artiest met de mooiste naam uit muziekland. Rauw, melancholisch, folk,… omschrijven in één woord zou hem oneer aandoen, zijn sound associëren met Damien Rice of Bon Iver is wél op zijn plaats. Een unieke stem uit de UK, voor u genieten, vanuit uw zachte fauteuil.


MOONEYEWinnaars van De Nieuwe Lichting hebben de geschiedenis mee. Portland, Sons, Tamino, Equal Idiots, allen braken ze door. In 2019 stond er, naast o.a. Tessa Dixon, Mooneye op het podium. Hun singles‘Thinking About Leaving’  en ‘This Thing’ stuwden hun naar de podia van Rock Herk, Boomtown en Dranouter. Een festivallijstje waarin Little Waves meer dan thuishoort dachten we!


DAVID KEENAN (IRL)

Het bestaat gelukkig nog, toptalenten die via Youtube internationaal doorbreken. Zo geraakte dezeIerse singer-songwriter op Pinkpop 2019. En we zijn enorm trots om hem als eerste in België te presenteren. Fans van Damien Rice, Glen Hansard of Lisa Hannigan, wees welgekomen voor a typical Irish voice: David Keenan!


LANKUM (IRL)Als The Guardian LANKUM aankondigt als ‘de meest overtuigende Ierse folkband in jaren’, dan weet je dat Little Waves weer een pareltje ontdekte. Een band die momenteel het eeuwenoude Ierse folkgenre heruitvindt! Boos, progressief en tegelijk toch vitaal. Muzikale drones met een vleugje psychedelica nemen je mee in een spookachtige apocalyptische trip. Op 25 oktober verscheen hun album ‘The Livelong Day’. Beluister hun openingstrack ‘The Wild Rover’. Wedden dat we je kunnen overtuigen?


IBE

Singer-songwriter IBE raast als een wervelwind door het muziekland. De grote ontbolstering komt er dit voorjaar tijdens The Voice van Vlaanderen. Vanaf de eerste live uitzending is IBE de gedoodverfde winnaar. Hij ontroert met covers van Lewis Capaldi, George Ezra, Kaleo en dat grote voorbeeld van hem, Ed Sheeran. De overwinning in de talentenshow levert hem een platencontract op. Vijf dagen na de finale komt zijn eerste single “Table Of Fools”. Zijn song wordt opgenomen in de playlists van zowat alle Vlaamse radiozenders en overschrijdt op enkele weken de kaap van 1 miljoen streams op Spotify.


 THE HOMESICK (NL)

Als het gerenommeerde platenlabel Sub Pop Records (The Afghan Whigs, Beach House, Soundgarden) een jonge Nederlandse band strikt, willen wij dat ook! Zij de plaat, wij een podium! Het project startte als postpunk. Hun laatste worp,  'The Big Exercise'  is een voltreffer met als extra pigmenten de akoestische gitaar, barokke elementen als piano en zelfs klarinet. Een band om in de gaten te houden. Wij deden dat, nu u nog! 


ASTER

En plots was daar Aster Froyen, of kortweg ASTER. Een jonge Hasseltse singer-songwriter die in de lokale Limburgse scène al bekend was, maar nu ook daarbuiten terecht zijn strepen verdient. Muziek die aan je kleeft en je eigenlijk niet meer loslaat. Zak dus tijdig af naar Genk voor een heerlijk ingetogen start van Little Waves.

 

 


 
Bekijk hier het overzicht van de afgelopen edities.