Dit evenement is afgelopen

Het concept van Thomas: Ekaterina Levental

Het concept van Thomas: Ekaterina Levental

Ekaterina Levental en tastzin - Schoppenvrouw

Thomas Vanderveken vond in C-mine en B-Classic de perfecte partners voor een mooie en superboeiende nieuwe concertreeks. Vijf concerten dit seizoen, met muzikanten die sterke persoonlijkheden zijn. Thomas Vanderveken, misschien wel de beste interviewer van de Lage Landen, gaat met hen in gesprek en er wordt ook telkens een extra zintuig geprikkeld.

 

In deze editie ontvangt Thomas de fantastische artieste Ekaterina Levental. Zij vertelt in Schoppenvrouw het verhaal van vijf iconische vrouwen. Het publiek participeert telkens in de metamorfoses die Ekaterina ondergaat. De 'tastzin' of het voelen staat centraal. Ekaterina wordt muzikaal bijgestaan door accordeonist Philippe Thuriot.

Ekaterina Levental is mezzosopraan, harpiste en performer. Ze werd geboren in Oezbekistan, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland, waar ze een master diploma in zang en harp behaalde. Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert.

https://ekaterina.nl/

Later op het seizoen mag je in deze concertreeks nog internationale topmusici verwachten zoals de blinde violist Tcha Limberger (15/02), de beste harpiste ter wereld Anneleen Lenaerts (18/01), de dove percussioniste Dame Evelyn Glennie (14/03).