Dit evenement is afgelopen

Het concept van Thomas: Claron McFadden

Het concept van Thomas: Claron McFadden

Claron McFadden verkent de smaakzin

Thomas Vanderveken vond in C-mine en B-Classic de perfecte partners voor een mooie en superboeiende nieuwe concertreeks. Vijf concerten dit seizoen, met muzikanten die sterke persoonlijkheden zijn. Thomas Vanderveken, misschien wel de beste interviewer van de Lage Landen, gaat met hen in gesprek, en er wordt ook telkens een extra zintuig geprikkeld.

 

De eerste gast van Thomas is Claron McFadden (°1961). Het zintuig dat centraal staat deze voorstelling is 'smaak'. Afhankelijk van de muziek die ze zingt, serveert Claron Mc Fadden het publiek mede (drank op basis van honing), whisky en wie weet wat nog allemaal.

De Amerikaanse sopraan Claron McFadden (°1961) studeerde cum laude af aan de Eastman School of Music in Rochester, New York en woont sinds 1984 in Nederland. Ze zong belangrijke operarollen in internationale producties, is bekend om haar zeer divers repertoire - gaande van barok tot hedendaagse muziek - en werkte samen met dirigenten zoals Sir John Eliot Gardiner, Frans Brüggen and Sir Andrew Davies. In 2002 werd Claron McFadden genomineerd voor een Grammy Award. In 2007 kreeg ze de Amsterdamprijs voor de Kunsten uitgereikt. Ze is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van de Kunsten en haar TEDx talk in 2010 werd uitgekozen om op de prestigieuze TED.com website te staan.

Later op het seizoen mag je in deze concertreeks nog internationale topmusici verwachten zoals de blinde violist Tcha Limberger (15/02), de Oezbeekse immigrante Ekaterina Leventhal (27/11), de beste harpiste ter wereld Anneleen Lenaerts (18/01), de dove percussioniste Dame Evelyn Glennie (14/03) .