Passerelle/Judith Clijsters - Double bill

Passerelle/Judith Clijsters - Double bill

DATUM: zo 24 november 2019

LOCATIE: C-mine - Kleine zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 10

-26: € 5

C-mine pas: € 7

koop tickets

Passerelle begeleidt kinderen en jongeren en stimuleert hen om zich via dans en beweging te ontplooien.

 

De organisatie is sinds enige tijd ook in Genk gevestigd. Judith Clijsters maakt samen lokale jongeren een voorstelling die in een double bill gepresenteerd wordt.

 

Thinking Dance & I Still Remain

Double bill Peter Savel en Judith Clijsters

 

Thinking dance – Peter Savel

Thinking dance wordt een onderzoek, een zoektocht doorheen onze geest. Kunnen we onze innelijke gedachtengang omzetten in beweging en dans?

 

Dans – Marie Buysschaert, Nora Coussement, Elien Devliegere, Celien Mertens, Viktor Skatchkoff, Winter Vandenberghe – Choreografie – Peter Savel 

 

Peter Savel is geboren in Slovakije. Hij studeerde er danspedagogie en trok daarna naar P.A.R.T.S, de dansschool van de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. In 2010 studeerde hij af en ging hij les geven, eigen voorstellingen maken en dansen voor andere choreografen. Door zijn achtergrond als dansdocent besteedt Savel veel aandacht aan het proces bij de totstandwording van zijn voorstellingen en de samenwerking met zijn dansers.

 

Peter maakte voor Passerelle al eerder het succesvolle Fairy Queens.

 

I Still Remain – Judith Clijsters

In I Still Remain vertaalt Judith Clijsters samen met 6 dansers de kracht die zich manifesteert als we interne en externe ritmes durven volgen, voelen en er uiting aan geven. Het gaat over de potentiële groei die schuil gaat tussen mensen als de waarde van samen boven dat van het individu staat. Ze legt hierin de focus op twee aspecten: de confrontatie met jezelf als je beseft dat alleen niet meer genoeg is, alsook de viering en de kracht van het samenzijn. 


Dans – Benjamin Muller, Femke Legein, Jordy Boelen, Gwen Kiggen, Joke Swennen, Eva-Luna Geebelen- Choreografie – Judith Clijsters - Muziek – Patrick Housen Licht – Passerelle technical crew
Een project van Passerelle i.s.m. C-mine cultuurcentrum en Stad Genk

 

Judith Clijsters studeerde af aan the Northern School of Contemporary Dance in Leeds waarna ze een jaar met Verve Dance Company (PGD) internationaal toerde. Vervolgens danste ze enkele seizoenen voor het Engelse repertoire gezelschap Phoenix Dance Theatre en werkte ze samen met o.a. de choreografen Aletta Collins, Douglas Thorpe en Isira Makuloluwe. Na 5 jaar Engeland kwam ze terug naar België waar ze eigen werk tourt door Belgie en Nederland.

 

Judith maakte voor Passerelle al eerder de fysieke voorstelling Holding Space.

 

 (c) Kristin Vandegaer