Dit evenement is afgelopen

Judith Clijsters/Peter Savel/Double Bill Passerelle

Judith Clijsters/Peter Savel/Double Bill Passerelle

Passerelle begeleidt kinderen en jongeren en stimuleert hen om zich via dans en beweging te ontplooien.

 

De organisatie is sinds enige tijd ook in Genk gevestigd. Judith Clijsters maakt samen lokale jongeren een voorstelling die in een double bill gepresenteerd wordt.

 

Thinking Dance & I Still Remain

Double bill Peter Savel en Judith Clijsters

I Still Remain is een ode aan de verbondenheid die middels dans en muziek rechtstreeks het hart aanspreekt. Vijf dansers en één muzikant nemen de toeschouwers mee in een polyritmisch spel. De uitdaging bevindt zich in de zoektocht naar verbinding waarin harmonie en flow centraal staat. Wat blijft er over aan het einde van deze emotioneel intense, maar speelse trip? Wat blijft deel van het individu? Wat is deel van de groep?

 

Thinking dance – Peter Savel

Thinking dance wordt een onderzoek, een zoektocht doorheen onze geest. Kunnen we onze innelijke gedachtengang omzetten in beweging en dans?

 

Dans – Marie Buysschaert, Nora Coussement, Elien Devliegere, Celien Mertens, Viktor Skatchkoff, Winter Vandenberghe – Choreografie – Peter Savel 

 

Peter Savel is geboren in Slovakije. Hij studeerde er danspedagogie en trok daarna naar P.A.R.T.S, de dansschool van de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. In 2010 studeerde hij af en ging hij les geven, eigen voorstellingen maken en dansen voor andere choreografen. Door zijn achtergrond als dansdocent besteedt Savel veel aandacht aan het proces bij de totstandwording van zijn voorstellingen en de samenwerking met zijn dansers.

 

Peter maakte voor Passerelle al eerder het succesvolle Fairy Queens.

 

 

Dans – Benjamin Muller, Femke Legein, Jordy Boelen, Gwen Kiggen, Joke Swennen, Eva-Luna Geebelen- Choreografie – Judith Clijsters - Muziek – Patrick Housen Licht – Passerelle technical crew
Een project van Passerelle i.s.m. C-mine cultuurcentrum en Stad Genk

 

Judith Clijsters studeerde af aan the Northern School of Contemporary Dance in Leeds waarna ze een jaar met Verve Dance Company (PGD) internationaal toerde. Vervolgens danste ze enkele seizoenen voor het Engelse repertoire gezelschap Phoenix Dance Theatre en werkte ze samen met o.a. de choreografen Aletta Collins, Douglas Thorpe en Isira Makuloluwe. Na 5 jaar Engeland kwam ze terug naar België waar ze eigen werk tourt door Belgie en Nederland.

 

Judith maakte voor Passerelle al eerder de fysieke voorstelling Holding Space.

 

 (c) Luc Depreitere