Dit evenement is afgelopen

GEANNULEERD/ C-mine Jazz night: schntzl + Adriaan De Roover

GEANNULEERD/ C-mine Jazz night: schntzl + Adriaan De Roover

Een frisse nieuwe wind waait door muziekland, in de vorm van het duo schntzl.

 

Hendrik Lasure en Casper Van De Velde kleuren, gewapend met piano en drum, vrolijk buiten de lijntjes van de traditionele jazz. Ze stellen hun nieuwe album exclusief voor in C-mine.

Hendrik Lasure en Casper Van De Velde slagen erin om de sound van de statige en elegante vleugelpiano te combineren met het geluid van het grillige samenraapsel van tonnen en staanders die het drumstel vormen. Jazz en improvisatie vormen de voornaamste uitvalsbasis van hun tracks, maar het duo flirt ook met elektronica, hiphop en soundtracks. Spontaan en ongezien … vooral als je weet dat ze beide nog geen twintig jaar zijn.

 

'Jazzband Schntzl in de studio: 'De collage, dat maakt muziek maken voor ons zo mooi'' een artikel uit Knack Focus.
Hun laatste release genaamd 'Catwalk' werd tevens ook erg gewaardeerd door Humo. Meer weten? Lees het hier!

 


Klik op de thumbnails voor enkele mooie woorden over Schntzl's laatste release genaamd 'Catwalk' van De Standaard en Knack.

Overige recensies: zie Bruzz.be, Dansendeberen.be, Luminousdash.be en Demorgen.be!

Schntzl's laatste album genaamd 'Catwalk' nog niet gehoord? Luister hier: https://fanlink.to/catwalk

 

Het voorprogramma zal voorzien worden door niemand minder dan Adriaan de Roover, vroeger ook wel bekend als Oaktree. Nu brengt hij zijn elektronische muziek die draait om dystopische soundscapes boordevol organische textures onder zijn eigen naam. Momenteel speelt hij een duo-setup met Willem Schonenberg op de drums!