Dit evenement is afgelopen

Architectuurlezing E2A

Architectuurlezing E2A

De broers Piet en Wim Eckert van het Zwitserse bureau E2a ontwierpen een reeks bekende woonprojecten en projecten voor de publieke, culturele, zakelijke en commerciële sector.

 

De behoefte aan huisvesting is een blijvend thema in de Europese steden. Architecten Piet en Wim Eckert van het Zwitserse bureau E2A zijn zich hier sterk van bewust. Ze ontwierpen een reeks bekende woonprojecten, zoals Werkbundstadt Berlin en Escherpark in Zürich. Op 28 november geeft Piet Eckert op uitnodiging van Architectuurwijzer een lezing in C-mine cultuurcentrum.

 

De broers Piet en Wim Eckert studeerden beiden af in Zürich. Na hun studie werkten ze voor het gerenommeerde Office for Metropolitan Architecture - OMA - in Rotterdam, Los Angeles en Seoul. In 2001 richtten ze samen E2A op. Naast huisvesting ontwerpen de broers Eckert projecten voor de publieke, culturele, zakelijke en commerciële sector.

 

Architectuur is een continue zoektocht naar het ideale, en tegelijk een inventaris van de realiteit. E2A gaat bewust op zoek naar een vorm die deze beide principes eert en die de verborgen contradicties tussen ambitie, programma en locatie oplost. Wens en realiteit staan steeds vaker in conflict. Daarom werkt E2A strategieën uit die discrepanties en uitersten integreren met organisatorische logica en helderheid.

 

E2a gaat steeds op zoek naar een consensus tussen het veel voorkomende conflict tussen wens en realiteit.

 

De lezing is in het Engels.

 

ism Architectuurwijzer

 

Foto: Werkbundstadt, Housing Project, Berlin - E2A