Dit evenement is afgelopen

Patti Smith COMPLETE: lezing door Laurens Leurs

Patti Smith COMPLETE: lezing door Laurens Leurs

Bibliotheek Genk en C-mine Cultuurcentrum leggen in ‘Patti Smith Complete’ de vele laagjes van haar fascinerende persoonlijkheid bloot. Eerder deden ze dat ook al met levende legendes Bob Dylan en Neil Young. Dit jaar staat eindelijk een vrouw centraal, en wat voor één.

 

Laurens Leurs, Patti Smith-liefhebber in hart en nieren maakt een reis doorheen het leven van de inmiddels 73-jarige Patti Smith: activiste, punkpriesteres, poëtische ziel en ongenaakbaar icoon. 

Patti Smith is een creatief talent van de bovenste plank! Naast muzikante en zangeres kent iedereen haar als schrijfster, dichteres, schilderes én fotografe. Maar bovenal is zij de grondlegster van het punkgenre, en één van de weinige figuren die de pure rock 'n roll belichaamt. Met singles als ‘Horses’, ‘Hey Joe’, ‘Gloria’, ‘Because The Night’ en ‘People Got The Power’ verzet zij zich tegen de algemeen geldende regels en cultiveert ze haar zachte rebellie.

Tijdens deze lezing maakt Laurens Leurs duidelijk dat Patti Smith nog steeds een “must see” en “must hear” is in het overspoelde muzieklandschap. Hij maakt duidelijk dat ze barst van het charisma en ook minder toegankelijke kunstvormen aan een groot publiek weet te verkopen.

Een levende legende die meer is dan haar verleden alleen. Een larger than life figuur!  De rode draad in de lezing is haar bekroonde autobiografische boek “Just Kids” uit 2010 en verwacht ook veel muziek die haar inspireerde en nog steeds drijft tot grote hoogten...

Laurens Leurs is directeur in Cultuurcentrum Achterolmen en zanger-gitarist van rockgroep The Romans.

> Laurens Leurs in De Standaard: 'Er zit ook schoonheid in het lelijke.'

 i.s.m. biliotheek Genk

 

Het volledige programma vindt u hier.