Dit evenement is afgelopen

The Bony King Of Nowhere + Barely Autumn

The Bony King Of Nowhere + Barely Autumn

Little Waves presents

Bram -Bony King- Van Parys bracht onlangs met ‘Silent Days’ een dijk van een album uit. Live met onder meer Gertjan Van Hellemond (Douglas Firs) op gitaar en toetsen klinkt de band nog gracieuzer

 

The Bony King of Nowhere is helemaal terug. Gewaagder dan ooit bovendien. Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. ‘Silent Days’ ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten.

In 2009 debuteerde de Gentse songschrijver Bram Vanparys met zijn geprezen langspeler 'Alas My Love'. Nu, 4 albums en een soundtrack (voor de Waalse film Les Géants) later komt de man met een 5de album naar buiten en zet hij zijn unieke universum meer dan ooit in de verf. Op eigenzinnige wijze slaat Vanparys een brug tussen klassieke songschrijvers als Dylan en Cohen, en alternatieve bands als Talk Talk en Radiohead.

Bram Vanparys - zang en gitaar
Gertjan Van Hellemont - backing vocal, gitaar en keys
Jasper Hautekiet - bass en keys
Christophe Claeys - drums‘Barely Autumn’ speelt het voorprogramma bij ‘The Bony King Of Nowhere’
Barely Autumn, de Brusselse band rond songschrijver Nico Kennes, vindt zichzelf opnieuw uit op ‘Day Trip to the Petting Zoo’.
Hun tweede plaat klinkt edgier, scherper en actueler dan ooit. Ze trekt zo de kiem waaruit Barely Autumn ontsproten is radicaal door, namelijk: pure, rechttoe rechtaan nummers over onderwerpen die rechtstreeks uit het leven gegrepen zijn, en tegelijk het alledaagse overstijgen. ‘Day Trip to the Petting Zoo’ is een plaat over leegte en frustraties, zonder in weemoed te vervallen. Het is een plaat voor en door verwarde millennials op zoek naar hun plek in de wereld. Het is een ode aan de betekenisloosheid, met een geraffineerde knipoog. Op dit nieuwe album doet de band bijwijlen zowel denken aan Eels en dEUS, als aan DJ Shadow en Sufjan Stevens. En toch klinkt de plaat fris en hedendaags.