C-mine Jazz night: Le Ravage d’Ali Baba

C-mine Jazz night: Le Ravage d’Ali Baba

I.s.m. JazzLab & Motives For Jazz

DATUM: vr 17 januari 2020

LOCATIE: C-mine - Kleine zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 16

-26: € 11

C-mine pas: € 13

koop tickets

Een nieuw kwartet met Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere, onder leiding van drummer Simon Plancke kaart de wantoestanden in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk en Brussel aan.

 

Le Ravage d’Ali Baba is een project van De Koffie Van Morgen, een creatief platform rond de Brusselse drummer en vormgever Simon Plancke. Met deze vzw richt hij zich op muzikale projecten, fotografie en grafische vormgeving. Centraal staat nu zijn kwartet met Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere, een deel van de jonge garde die we kennen van ronkende namen als SCHNTZL, het An Pierlé Quartet, Kabas, Nordmann en Hypochristmutreefuzz.  Met hun concerten willen ze de verhalen van de mensen in de kampen dichter bij het publiek brengen, vanuit de noodzaak die ze voelen en die door Nina Simone treffend werd geformuleerd: "You can't help it. An artist's duty, as far as I'm concerned, is to reflect the times."  

 

De muzikanten trokken samen naar de vluchtelingenkampen van Duinkerke, Calais, Zeebrugge en Brussel, en verzamelden er een reeks field recordings. Die samples bevatten verhalen van mensen op de vlucht en zullen de basis vormen waarrond gemusiceerd zal worden. Bij voorbaat wordt niets uitgesloten over een muzikale koers. Toetsen, elektronica en drums zijn de basisbestanddelen van een melange die talloze kleuren en vormen kan aannemen. Centraal staat altijd het verhaal, waarbinnen artistieke ambities en sociale bekommernissen op elkaar gelegd worden.


Voor Le Ravage d'Ali Baba verbinden de muzikanten zich aan humanitaire en artistieke initiatieven rond de vluchtelingenkampen: vzw Humain en Light of the Children. Samen met foto’s die de vluchtelingenkinderen maakten zullen teksten van o.m. Rachida Lamrabet en nieuw beeldmateriaal van Lisa Tahon, dat gemaakt werd in de kampen, een rol spelen in het project.

 

Le Ravage d’Ali Baba is een productie van De Koffie Van Morgen, in coproductie met JazzLab en KAAP en in nauwe samenwerking met Light of the Children, vzw Humain, Lisa Tahon en vele anderen.

Elias Devoldere drums
Simon Plancke drums
Thijs Troch toetsen
Hendrik Lasure toetsen