C-mine Jazz night: Le Ravage d’Ali Baba + Trio In Bocca Al Lupo

C-mine Jazz night: Le Ravage d’Ali Baba + Trio In Bocca Al Lupo

I.s.m. JazzLab & Motives For Jazz

DATUM: vr 17 januari 2020

LOCATIE: C-mine - Kleine zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 16

-26: € 11

C-mine pas: € 13

koop tickets

Een nieuw kwartet met Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere, onder leiding van drummer Simon Plancke kaart de wantoestanden in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk en Brussel aan. Het Trio In Bocca Al Lupo stelt nadien haar tweede album 'Dedicato' voor. Een warme jazzavond!

 

Le Ravage d' Ali Baba
Le Ravage d’Ali Baba is een project van De Koffie Van Morgen, een creatief platform rond de Brusselse drummer en vormgever Simon Plancke. Centraal staat nu zijn kwartet met Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere, een deel van de jonge garde die we kennen van ronkende namen als SCHNTZL, het An Pierlé Quartet, Kabas, Nordmann en Hypochristmutreefuzz.  Met hun concerten willen ze de verhalen van de mensen in de kampen dichter bij het publiek brengen, vanuit de noodzaak die ze voelen en die door Nina Simone treffend werd geformuleerd: "You can't help it. An artist's duty, as far as I'm concerned, is to reflect the times." 

De muzikanten trokken samen naar de vluchtelingenkampen van Duinkerke, Calais, Zeebrugge en Brussel, en verzamelden er een reeks field recordings. Die samples bevatten verhalen van mensen op de vlucht en zullen de basis vormen waarrond gemusiceerd zal worden.

Le Ravage d’Ali Baba is een productie van De Koffie Van Morgen, in coproductie met JazzLab en KAAP en in nauwe samenwerking met Light of the Children, vzw Humain, Lisa Tahon en vele anderen.

Line-up:
Elias Devoldere - drums
Simon Plancke - drums
Thijs Troch - toetsen
Hendrik Lasure - toetsen


Trio In Bocca al Lupo

Het trio In Bocca al Lupo kondigt hun tweede cd aan! Trompettist Carlo Nardozza koos ervoor om samen met pianist Alano Gruarin en gitarist Tim Finoulst een album op te nemen waarbij elke track is opgedragen aan iemand uit zijn nabije kennissenkring, of aan iemand die hem in zijn leven kon raken. De naam van de cd ‘Dedicato’, wat in het Italiaans ‘Toegewijd’ betekent, omvat hiermee helemaal de inhoud van de cd.

Maar ook het trio is toegewijd aan elkaar als muzikant, aan het publiek, en zonder twijfel aan wat de essentie van muziek zou mogen zijn, namelijk iets raken aan het hart van elke luisteraar. Net als hun eerste cd ‘Nostalgia’ zijn ook bij deze tweede cd ‘Dedicato’ mooie lijnen, interessante harmonieën en hoge kwaliteit aanwezig in de soms luchtige, en soms ook heel beklijvende muziek!

Line-up:
Carlo Nardozza - trompet
Alano Gruarin - gitaar
Tim Finoulst - gitaar