Dit evenement is afgelopen

C-mine Jazz night: Le Ravage d’Ali Baba + Trio In Bocca Al Lupo

C-mine Jazz night: Le Ravage d’Ali Baba + Trio In Bocca Al Lupo

I.s.m. JazzLab & Motives For Jazz

Een nieuw kwartet met Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere, onder leiding van drummer Simon Plancke kaart de wantoestanden in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk en Brussel aan. Het Trio In Bocca Al Lupo stelt nadien haar tweede album 'Dedicato' voor. Een warme jazzavond!

Timing:
20.15 Le Ravage d'Ali Baba
21.30 Trio In Bocca Al Lupo

 

Le Ravage d' Ali Baba
Le Ravage d’Ali Baba is een project van De Koffie Van Morgen, een creatief platform rond de Brusselse drummer en vormgever Simon Plancke. Centraal staat nu zijn kwartet met Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere, een deel van de jonge garde die we kennen van ronkende namen als SCHNTZL, het An Pierlé Quartet, Kabas, Nordmann en Hypochristmutreefuzz.  Met hun concerten willen ze de verhalen van de mensen in de kampen dichter bij het publiek brengen, vanuit de noodzaak die ze voelen en die door Nina Simone treffend werd geformuleerd: "You can't help it. An artist's duty, as far as I'm concerned, is to reflect the times."

De muzikanten trokken samen naar de vluchtelingenkampen van Duinkerke, Calais, Zeebrugge en Brussel, en verzamelden er een reeks field recordings. Die samples bevatten verhalen van mensen op de vlucht en zullen de basis vormen waarrond gemusiceerd zal worden.

Le Ravage d’Ali Baba is een productie van De Koffie Van Morgen, in coproductie met JazzLab en KAAP en in nauwe samenwerking met Light of the Children, vzw Humain, Lisa Tahon en vele anderen.

‘Le Ravage d’Ali Baba’
 is een concert met een geëngageerde insteek: het wil verhalen en impressies uit de vluchtelingenkampen in Brussel en Noord-Frankrijk op een originele en creatieve manier verwerken. Gespreksfragmenten en beeldmateriaal van deze vluchtelingenkampen worden onderdeel van een performance die eigenzinnige persoonlijke expressie koppelt aan een warm en luid bonkend hart.

De concertreeks gaat gepaard met een inzamelingsactie in samenwerking met hulporganisatie Vzw Humain, De Koffie Van Morgen, JazzLab en de diverse concertlocaties. Vzw Humain is de organisatie die de artiesten begeleidde naar de vluchtelingenkampen en zorgt al sinds 2016 voor humanitaire bijstand ter plaatse. Met de winter voor de deur is hun rol belangrijker dan ooit.

Concertgangers die graag willen bijdragen aan een warme(re) winter voor de vele vluchtelingen in Duinkerke en Brussel zullen de kans krijgen om goederen te doneren op de avond van het concert. Vzw Humain is specifiek op zoek naar dekens, slaapzakken en tenten (in goede staat!). De verzamelde giften worden meteen daarna meegenomen door Vzw Humain. Wie liever een financiële bijdrage levert, kan dat ook doen via collectebussen. Alvast erg bedankt voor jullie warme steun!


Line-up:
Elias Devoldere - drums
Simon Plancke - drums
Thijs Troch - toetsen
Hendrik Lasure - toetsenTrio In Bocca al Lupo

Het trio In Bocca al Lupo kondigt hun tweede cd aan! Trompettist Carlo Nardozza koos ervoor om samen met pianist Alano Gruarin en gitarist Tim Finoulst een album op te nemen waarbij elke track is opgedragen aan iemand uit zijn nabije kennissenkring, of aan iemand die hem in zijn leven kon raken. De naam van de cd ‘Dedicato’, wat in het Italiaans ‘Toegewijd’ betekent, omvat hiermee helemaal de inhoud van de cd.

Maar ook het trio is toegewijd aan elkaar als muzikant, aan het publiek, en zonder twijfel aan wat de essentie van muziek zou mogen zijn, namelijk iets raken aan het hart van elke luisteraar. Net als hun eerste cd ‘Nostalgia’ zijn ook bij deze tweede cd ‘Dedicato’ mooie lijnen, interessante harmonieën en hoge kwaliteit aanwezig in de soms luchtige, en soms ook heel beklijvende muziek!

Line-up:
Carlo Nardozza - trompet
Alano Gruarin - gitaar
Tim Finoulst - gitaar