Belpop Bonanza 3600

Belpop Bonanza 3600

DATUM: do 05 december 2019

LOCATIE: C-mine - Grote zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 18

-26: € 13

C-mine pas: € 15

koop tickets

DATUM: vr 06 december 2019

LOCATIE: C-mine - Grote zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 18

-26: € 13

C-mine pas: € 15

koop tickets

De muzikale geschiedenis van Genk is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

 

Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Heel veel humor. Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. De jongste en vierde theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen – ook in Genk - en bijna 25.000 toeschouwers. 

 

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. Nu beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.

 

Belpop Bonanza 3600 wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Genk. Is daar wel iets te vinden? Op de geboorteplek van de eerste Belgische wereldhit? In de stad waar Bono van U2 voor de allereerste keer met zijn witte vlag heeft gezwaaid?

 

Moet dat zonodig uitgespit worden door ‘buitenstaanders’? De mooiste lof komt altijd van een ander. En wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op pad stuurt…

 

Belpop Bonanza 3600 wordt een spannend, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk voor de mijnjongens. This is the sound of Genk!

Naast deze zaalshows staan er ook een kick-off avond met boekvoorstelling 'Van Rocco tot IBE' en een live radioshow vanuit Shopping 1 gepland.