Dit evenement is afgelopen

Katleen Gabriels - Ethische implicaties van AI

Katleen Gabriels - Ethische implicaties van AI

Artificiële Intelligentie … kranten staan er vol van, studenten lopen er storm voor, en Finland en Nederland bieden er nationale cursussen over aan.

 

Maar wat is AI eigenlijk en moeten we bang zijn voor de gevolgen ervan? Mens-zijn en technologie raken meer en meer verweven en kunnen vaak niet meer los van elkaar gedacht worden. Hier dient zich een dilemma aan dat tot stevige debatten kan leiden.

 

In deze lezing legt Kathleen Gabriels  bevattelijk uit wat AI, algoritme en Machine Learning betekent. Maar er is meer… ook de filosofische aspecten en ethische aspecten komen aan uitgebreid aan bod in tal van voorbeelden en cases.

 

Katleen Gabriels is moraalfilosofe, gespecialiseerd in computerethiek. Ze werkt als assistant professor aan Maastricht University. Voorheen werkte ze als docent en onderzoeker aan de VUB en de TU Eindhoven.

 

In 2016 verscheen haar boek Onlife, door Liberales verkozen tot ‘Boek van het jaar 2016’. Haar nieuwste boek 'Regels voor robots?' is genomineerd voor de Socratesbeker 2020.

En over enkele weken verschijnt het boekje 'Van Melkweg tot moraal' dat ze samen met Ann Dooms schreef.

https://www.aspeditions.be/nl-be/book/regels-voor-robots/17480.htm

https://www.maandvandefilosofie.nl/socratesbeker

https://www.lannoo.be/nl/van-melkweg-tot-moraal