Dit evenement is afgelopen

Mario Goossens – Paradise City

Mario Goossens – Paradise City

In de Canvas documentairereeks PARADISE CITY reist muzikant Mario Goossens (Triggerfinger) naar 6 wereldsteden die zware klappen kregen. Een catastrofe hetzij door de kracht van de natuur, hetzij door de zwakte van de mens. Mario onderzoekt hoe muziek een katalysator kan zijn voor heling. Kunnen gekwetste steden via muziek uit hun as herrijzen? Welke stedelijke sterkhouders schrijven een positief verhaal tegen een gruwelijke achtergrond?

 

In de Paradise City Tour vertellen muzikant/presentator Mario Goossens en muzikant/regisseur Karel Van Mileghem het verhaal van de helende kracht van muziek. Ondersteund door een liveband en videoprojecties laten ze muzikale getuigenissen tot leven komen. Ontdek portretten van stedelingen die hoop brengen waar hopeloosheid regeert. Ver weg van alle toeristische clichés, klopt Mario op de achterdeur van deze 6 steden:

- Hiroshima, Japan (de Atoombom 1945)
- New Orleans, USA (orkaan Katrina 2005)
- Kigali, Rwanda (Genocide 1994)
- Belfast, Noord-Ierland (The Troubles 1969-1998)
- Port-au-Prince, Haïti (aardbeving 2010)
- Detroit (Stadsfaillisement 2013)

Opvallend veel genres uit de popgeschiedenis vinden hun oorsprong in miserie. Gospel, blues, jazz, soul, R&B, punk, techno, reggea, hiphop,... Deze stijlen zijn ondertussen grote commerciële successen, maar in de kiem ontstonden ze bij een samenleving die het hard te verduren kreeg, met weinig kansen tot ontplooiing. Muziek heeft een onvatbare helende kracht, die de mens tot de meest creatieve vondsten brengt en zo gekwetste samenlevingen en steden uit hun as laat herrijzen.

Paradise City brengt een amalgaam van sterke getuigenissen, een flinke brok muziekgeschiedenis, filmische impressies van wereldsteden en vooral veel live-muziek: Mario Goossens (Triggerfinger) op drums, Karel Van Mileghem (Jacle Bow) op gitaar & bas, David Poltrock (De Mens) op toetsen, Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs) op gitaar & zang en Jan Bas op zang.