VROEGE VOGELS: Roel Dieltiens

VROEGE VOGELS: Roel Dieltiens

DATUM: zo 22 maart 2020

LOCATIE: C-mine - Kleine zaal

UUR: 11:00

koop tickets

BASISPRIJS: € 16

-26: € 11

C-mine pas: € 13

koop tickets

We presenteren u graag: VROEGE VOGELS! Een ochtendconcert met klassieke muziek en af en toe een uitstap naar jazz of zelfs beeldende kunst. Niet enkel een live concert, maar gastheer Luc Janssen praat met artiesten en zorgt zo mee voor een artistieke aftrap van je zondag.

 

Muzikale gasten: Mosa Trio
Presentatie: Luc Janssen

Roel Dieltiens maakte internationaal naam en faam als cellist in de barok- en hedendaagse muziek. Speciaal voor Vroege Vogels stelt hij zelf een programma samen en vertelt hij over zijn muziek.

Roel Dieltiens studeerde cello bij A. Messens en A. Navarra. Hij maakte zeer snel internationale naam en wordt tegenwoordig beschouwd als een autoriteit, zowel op moderne cello als op barokcello. Zijn sterke persoonlijkheid, overrompelende muzikaliteit en onconventionele aanpak brachten hem reeds van in het begin van zijn carrière op alle grote concertpodia van de wereld (Parijs, Berlijn, Londen, New York, Moskou, Tokyo). Ook als kamermusicus verwierf hij grote internationale bekendheid als oprichter van het beroemde Ensemble Explorations. Sinds 2010 vormt hij ook een pianotrio met Andreas Staier en Daniel Sepec. Voor de labels Harmonia Mundi, Accent en Etcetera verzorgde hij een hele reeks opnames die steevast op lovende kritieken en op grote publieke belangstelling konden rekenen.