Dit evenement is afgelopen

GEANNULEERD: VROEGE VOGELS: Roel Dieltiens

GEANNULEERD: VROEGE VOGELS: Roel Dieltiens

IEDEREEN DIE EEN TICKET KOCHT WORDT PERSOONLIJK GECONTACTEERD.

We presenteren u graag: VROEGE VOGELS! Een ochtendconcert met klassieke muziek en af en toe een uitstap naar jazz of zelfs beeldende kunst. Niet enkel een live concert, maar gastheer Luc Janssen praat met artiesten en zorgt zo mee voor een artistieke aftrap van je zondag.

 

Muzikale gast: Roel Dieltiens

Gastspreker: Annelies Thoelen

Presentatie: Luc Janssen

Roel Dieltiens maakte internationaal naam en faam als cellist in de barok- en hedendaagse muziek. Speciaal voor Vroege Vogels stelt hij zelf een programma samen en vertelt hij over zijn muziek.

Roel Dieltiens studeerde cello bij A. Messens en A. Navarra. Hij maakte zeer snel internationale naam en wordt tegenwoordig beschouwd als een autoriteit, zowel op moderne cello als op barokcello. Zijn sterke persoonlijkheid, overrompelende muzikaliteit en onconventionele aanpak brachten hem reeds van in het begin van zijn carrière op alle grote concertpodia van de wereld (Parijs, Berlijn, Londen, New York, Moskou, Tokyo). Ook als kamermusicus verwierf hij grote internationale bekendheid als oprichter van het beroemde Ensemble Explorations. Sinds 2010 vormt hij ook een pianotrio met Andreas Staier en Daniel Sepec. Voor de labels Harmonia Mundi, Accent en Etcetera verzorgde hij een hele reeks opnames die steevast op lovende kritieken en op grote publieke belangstelling konden rekenen.

 

Annelies Thoelen is kunsthistorica en Head of Program bij Z33, Kunstencentrum voor Actuele Kunst. Daarvoor werkte Annelies als beleidsmedewerker bij zowel Design Vlaanderen als bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid.
Daarnaast is ze ook actief als professor aan UAntwerpen en aan LUCA School of Arts in C-Mine. Zij licht als design experte tijdens dit concert de expo 'Victor Papanek - The Politics of Design' toe die van 10 maart - 24 mei 2020 in C-mine te bezichtigen is.

Victor Papnek pleit voor design voor de “echte wereld”, dat een antwoord biedt op sociale gelijkheid, inclusiviteit en duurzaamheid. De expo is meer dan een retrospectieve van Papanek’s leven en werk. In de visueel aantrekkelijke expo ontdek je ook heel wat voorbeelden van jonge, hedendaagse social designers.

 

Op vertoon van uw ticket van 'Vroege Vogels' kan u op zondag 22 maart gratis de tentoonstelling bezoeken.

Speciaal voor Vroege Vogels en in het kader van de expo 'Victor Papanek - The Politics of Design' voorziet Brasserie Bistro Bels het Papanek Menu. U kan alvast een tafeltje reserveren 089 35 74 86

 

Meer info over de expo vind je hier