Dit evenement is afgelopen

VROEGE VOGELS: Mosa Trio

VROEGE VOGELS: Mosa Trio

We presenteren u graag: VROEGE VOGELS! Een ochtendconcert met klassieke muziek en af en toe een uitstap naar jazz, beeldende kunst en zelfs theater. Niet enkel een live concert, maar gastheer Luc Janssen praat met artiesten en zorgt zo mee voor een artistieke aftrap van je zondag.

 

Theatermaker: Christophe Aussems, Het nieuwstedelijk

Muzikale gasten: Mosa Trio

Presentatie: Luc Janssen

Het pianotrio rond Paul Stavridis, Alexandra Van Beveren en Bram de Vree bestaat 10 jaar. Ze brengen onder meer een selectie uit de miniaturen die ze ter ere van hun verjaardag zullen creëren.

Door de bijna onuitputtelijke energie die de leden van het jonge Nederlands-Belgische pianotrio steken in het doorgronden van hun repertoire, bevatten hun vertolkingen een grote expressie, veel innerlijke diepgang en een homogene interpretatie. Dit laat het trio horen in een breed repertoire dat reikt van vroeg klassiek tot hedendaags klassiek. Bovendien tonen ze een grote interesse in de uitvoeringspraktijken van deze stijlperiodes. Hierdoor blinkt het trio naast technisch meesterschap uit in de veelzijdigheid van zijn vertolkingen.

Door de spannende programmakeuze is een concert van het Mosa Trio altijd een belevenis. Het trio programmeert graag verschillende contrasterende stijlen binnen een concert waardoor het publiek enerzijds altijd iets hoort waar het van houdt en anderzijds ook vaak in aanraking komt met iets wat nieuw voor ze is.

Alexandra Van Beveren (1988, Genk) – viool
Paul Stavridis (1990, Genk) – cello
Bram de Vree (1989, Valkenswaard) - piano


Christophe Aussems is theatermaker, acteur en staat mee in voor de artistieke leiding van Het nieuwstedelijk. Hij studeerde aan de Acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. Hij is één van de oprichters van theatermakershuis de Queeste, waarvan hij ook jaren artistiek leider was. Hij  vertelt met hart en ziel over Het nieuwstedelijk.

Het nieuwstedelijk is het stadstheater van Leuven, Hasselt en Genk. Het is een artist-run theaterhuis met tal van voorstellingen in C-mine. Het geeft mee vorm aan de stad en de samenleving van morgen. Tekst, theater, muziek, audio & debat vormen de kern van hun artistieke werk dat ze vorm geven door nieuwe creaties rond hedendaagse en maatschappelijke thema's, community-based projecten, de evenwaardige combi van gesproken tekst & live muziek, de duurzame opbouw van een eigen repertoire en het ondersteunen van jong talent en het uitbouwen van een community met het publiek van C-mine.

Met je ticket van VROEGE VOGELS kan je GRATIS naar Trage Suikers van Het nieuwstedelijk op maandag 3 februari. 
> Meer info over Trage Suikers