Dit evenement is afgelopen

VROEGE VOGELS: Tuur Florizoone - Tricycle

VROEGE VOGELS: Tuur Florizoone - Tricycle

We presenteren u graag: VROEGE VOGELS! Een ochtendconcert met klassieke muziek en af en toe een uitstap naar jazz of zelfs beeldende kunst. Niet enkel een live concert, maar gastheer Luc Janssen praat met artiesten en zorgt zo mee voor een artistieke aftrap van je zondag.

 

Gasten:

Tuur Florizoone met zijn ensemble Tricycle

Pieter-Jan Valgaeren, curator expo Screen It


Presentatie
: Luc Janssen

 


 

Met Tuur Florizoone (accordeon), Philippe Laloy (saxen & fluit) en Vincent Noiret (contrabas) gaf Tricycle in de Ancienne Belgique (11.11.19) de kick-off van de 20 Years Tricycle Tour met de première van de cd ‘ZOOM’.  Het concert in de AB was meteen de ideale gelegenheid voor een nieuwe professionele videoclip. Het resultaat kan u HIERbekijken, met dank aan Joop Pareyn die instond voor beeld en montage. Alle tourdata in België en Nederland tot eind maart op www.tricycle.be waar men ook de cd ‘Zoom’ kan bestellen. Die telt 13 nieuwe composities waarin het trio opnieuw de grenzen aftast van dejazz, wereldmuziek, filmmuziek en klassieke muziek, met een typisch ‘Belgisch’ geluid als eindresultaat.

Tuur Florizoone -  accordeon
Philippe Laloy - saxofoon/fluit
Vincent Noiret - bas

Bekijk hier het verslag van Tricycle in Het Journaal.

 


 

Pieter Jan Valgaeren is curator, onderzoeker en docent. Vanuit zijn achtergrond in de kunstgeschiedenis en Recht specialiseerde hij zich in nieuwe media, hybride kunstvormen, technologie en intellectueel eigendom. Hij publiceerde onderzoeken over verschillende onderwerpen zoals IP-rechten in het digitale tijdperk, sociale media, mediafilosofie en kunst in het publieke domein. In de afgelopen jaren werkte hij als consultant voor de EU in kunst en technologie en voor het Vlaams ministerie van Cultuur.

Sinds 2014 is hij artistiek directeur van Stadstriënnale Hasselt-Genk, waarvoor hij nu SCREEN IT heeft uitgerold, een festival dat zich richt op de impact van onze huidige schermcultuur op de kunsten. In deze expo ontdek je hoe TV, video, internet of VR kunstenaars beïnvloeden. Hij licht in deze 'Vroege Vogel' de twee centrale expo’s toe waarvan één op de Corda Campus Hasselt en één op C-mine. SCREEN IT loopt van 5 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020. 

Op vertoon van uw ticket voor 'Vroege Vogel' kan u op zondag 15 december 2019 de expo gratis bezoeken in C-mine.