Dit evenement is afgelopen

Olivier Pintelon - De strijd om tijd

Olivier Pintelon - De strijd om tijd

Is rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan het nieuwe normaal? Waarom kan in Zweden een 30 urenweek wel? Olivier Pintelon brengt tijdens de lezing een inspirerend verhaal over hoe mannen en vrouwen morgen werk, zorg, engagement en me-time kunnen combineren. Een toegankelijke analyse met prikkelende inzichten en leerrijke voorbeelden

 

Vroeger was tijd schaars, vandaag is het een wurggreep. Van ploetermoeders tot bumpervaders: voor steeds meer mensen is ‘druk, druk, druk’ het nieuwe normaal. Is het een natuurwet dat het spitsuur van ons leven bestaat uit rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan? En dat terwijl de samenleving toch hunkert naar nieuwe evenwichten in de strijd om tijd. 

 

Olivier Pintelon sprokkelt verhalen, duikt in oude geschriften en werpt een blik over de landsgrenzen in zijn pleidooi voor een collectieve herschikking van de arbeidstijd. Waarom experimenteert men bijvoorbeeld in Zweden met de 30 urenweek terwijl dat idee hier taboe lijkt?

 

Hij brengt tijdens de lezing een inspirerend verhaal over hoe mannen en vrouwen morgen werk, zorg, engagement en me-time kunnen combineren. Een toegankelijke analyse met prikkelende inzichten en leerrijke voorbeelden zorgt voor een verrijking van het debat over de arbeidstijd.

 

Olivier Pintelon is politicoloog en kernlid van denktank Minerva. Hij is (mede)auteur van verschillende studies over de kortere werkweek.

 

Pintelon aan het woord