Dit evenement is afgelopen

Amaryllis Temmerman, Eddy Temmerman, John Terra  – Mei ‘68: Congratulations!

Amaryllis Temmerman, Eddy Temmerman, John Terra – Mei ‘68: Congratulations!

In samenwerking met de Genkse seniorenraad

Met anekdotes, beelden en tonnen goede muziek waan je je op deze namiddag helemaal terug in de sixties en seventies. Bob Dylan, The Beach Boys, The Beatles, The Turtles,…  Stilzitten? We vermoeden van niet!

 

I can hear music!  Eloise!!  I’m a believer!

Er komen andere tijden! REVOLUTION!!!

In mei ‘68 verdween het respect voor het establishment, het gezag. Jongeren konden dankzij de bloeiende economie makkelijker naar de universiteit en manifesteerden en protesteerden er meteen op los. De protesten gingen gepaard met muziek. Heel veel muziek die ook vandaag nog overeind blijft: Bob Dylan, The Beach Boys, The Beatles, The Turtles, … Woodstock, het Isle of Wight Festival en zelfs een beetje Jazz Bilzen werden de oermoeders van onze huidige zomerfestivals.

Amaryllis Temmerman en John Terra coveren in deze matineevoorstelling tal van nummers uit eind jaren zestig en begin jaren 70. Ze graven hiervoor in een goudmijn van bekende en soms ook wel vergeten hits. De liedjes worden doorweven met anekdotes, beelden en verhalen uit deze woelige periode. Eddy Temmerman is de verteller van dienst.

Met:
Amaryllis Temmerman
Eddy Temmerman
John Terra
+
Andy Willems – piano
Peter Verhaegen – bas
Marco Cirone – gitaar
Geert Helsen - drums