Dit evenement is afgelopen

B-Classic festival: Pauze

B-Classic festival: Pauze

Cinema voor het oor

Het B-Classic festival is aan zijn tweede editie toe in Genk. Eén schrijver, drie muzikanten: Michel Bisceglia aan de piano, Dick van de Harst op gitaar, Kurt Budé op sax en klarinet. Eén zangeres: Véra Zanello.

 

Lucas Derycke is een jonge Vlaamse kunstenaar die zich toelegt op verhalende radio. U mag het ook hoorspelen noemen, een entertainmentvorm die in ons land veelal voor kinderoortjes geproduceerd wordt, maar op de Duitse radio nog overvloedig de volwassen luisteraar op zijn wenken bedient. Logisch dus dat Derycke vooral bij onze oosterburen actief is, en daar alreeds de Hörspielpreis der Kriegsblinden op zak mocht steken, de belangrijkste Duitse prijs voor hoorspelen.

Voor Het Nieuwstedelijk maakte Derycke twee jaar geleden Esperanto, zijn eerste theaterproductie (met één live-muzikant), en toen ging er bij ons een lichtje branden. Muziek, live, hoorspel… als we nu eens… . Een live-hoorspel! Dat is wat Lucas Derycke op B-Classic 2019 voor het eerst zal brengen. Een absolute primeur dus.

Speciaal voor B-Classic kroop Derycke in zijn pen en kwam er weer uit met Pauze, een voorstelling die de ogen sluit en de oren laat zien. Een internationaal gezelschap komt vast te zitten in een loods. Ze spreken allemaal een andere taal en moeten een nieuwe vorm zien te vinden om met elkaar te communiceren. Muziek als esperanto, bladmuziek die gedwongen wordt tot improvisatie.

Meer info: https://www.b-classic.be