Dit evenement is afgelopen

B-Classic festival: Cafeconcert met Genkse Jazzsaus

B-Classic festival: Cafeconcert met Genkse Jazzsaus

Het B-Classic festival is aan zijn tweede editie toe in Genk. Ons publiek in de watten leggen, zien wij als een verplichting, maar ook aan de noden en behoeften van onze artiesten proberen wij in de mate van het mogelijke tegemoet te komen.

 

Alano Gruarin en Carlo Nardozza, de twee op Genkse grond geboren artiesten die op vrijdagavond tijdens het diner in Thor Central met Bisceglia, Neve, Ventat en Cornwell ten dans spelen, wilden dolgraag iets doen met Philippe Thuriot, en dus besloten wij om op maandagavond onze B-Classic-tent op het terrein van C-Mine ter beschikking te stellen voor een avontuur naar aloude pressure cooking-traditie.


Gruarin (piano) en Nardozza (trompet) zijn Genkenaren die tot ver buiten de stads- en landsgrenzen een knoert van een reputatie hebben opgebouwd in de jazzwereld, wie Philippe Thuriot al ooit op de accordeon (of mondharmonica) bezig heeft gezien – en wie die ooit eerder een concert van B-Classic meepikte heeft dat niet? – weet dat er in de
klassieke muziek weinig veelzijdigere muzikanten of grotere kameleons te vinden zijn.


Een nieuwe en volstrekt unieke ontmoeting in een gemoedelijke sfeer. Wat zij gaan spelen bepalen ze zelf in de dagen of uren voordien.


Meer info: https://www.b-classic.be