Dit evenement is afgelopen

Kunstenaarsportretten

Kunstenaarsportretten

Selma Gurbuz

De jonge en beloftevolle fotografe Selma Gurbuz (°1994) brengt op een ontwapenende en authentieke manier een schare aan kunstenaars in beeld, elk in hun eigen discipline, al creërend in hun atelier of werkplek in Genk.

 

Genck, toen nog geschreven met –ck, groeide vanaf de jaren 1840 uit tot een kunstenaarsoord. Het tijdschrift L’Art Moderne noemde Genk in 1891 een inspirerend station d’artistes, waar landschapschilders van heinde en ver naar toe trokken. Ontelbare schilderijen en tekeningen zijn hiervan een blijvende getuige, net als de zeldzame foto’s van schilders en plein air die in de collecties van het Emile Van Dorenmuseum, Heemkring Heidebloemke of in privéhanden bewaard worden.

Geïnspireerd door dit alles kreeg jonge fotografe Selma Gurbuz de opdracht hedendaagse kunstenaars op hun werkplek in beeld te brengen. De reis door Genk bracht haar naar zolderateliers en klaslokalen, naar fotostudio’s en VONK-ateliers, de terril op en naar natuurgebied De Maten. De kunstenaars die haar pad kruisten geven een eerste blik op de verrassende verscheidenheid van Genk als station d’artistes vandaag.

 

© Selma Gurbuz, portret van Ellen Schroven

 

Openingsuren tijdens de Kerstperiode:

Gesloten op 24, 25, 26 en 31 december en 1 januari 2019.