Dit evenement is afgelopen

NEIL YOUNG - Concertfilm: HEART OF GOLD

NEIL YOUNG - Concertfilm: HEART OF GOLD

Al weer tien jaar geleden verscheen de film Heart Of Gold, een liveregistratie van Youngs promotietournee voor het album Prairie Wind.

 


De film is qua opzet vergelijkbaar met andere rockdocumentaires als The Last Waltz (The Band) en Shine A Light (The Rolling Stones). De muzikanten geven een beschrijvingvan het concert.

Tijdens het concert worden twee sets gespeeld. De eerste setlist bestaat uit nummers van Prairie Wind, de jongste plaat tot dan toe, waarvoor Young met zijn begeleidingsband op tournee is. Tijdens deze set zingt de singer-songwriter onder meer een duet met Emmylou Harris (This Old Guitar). In deel twee van het optreden speelt Young songs die hij in Tennessee heeft opgenomen. Zo passeren onder meer The Needle And The Damage Done, Old Man en het titelnummer van de film de revue.

Bekijk hier de trailer.

 

Bibliotheek Genk en C-mine cultuurcentrum ontrafelen de vele facetten van Neil Young, nadat we dat afgelopen jaar ook al deden met Bob Dylan, nog zo’n levende legende. Het volledige programma vindt u hier.