Dit evenement is afgelopen

MOOOV : Everybody Knows

MOOOV : Everybody Knows

Regie: Asghar Farhadi Spanje, 2018, 132 minuten

Ter gelegenheid van de trouw van haar jongste zus reist Laura met haar kinderen van Buenos Aires naar haar Spaanse geboortedorp middenin een wijnstreek.

 

Het weerzien is hartelijk en de gasten nemen hun intrek in het hotelletje op het dorpsplein. De familie is zeer graag gezien in de gemeenschap, maar kent ook haar tegenstanders. Het feest verloopt met veel muziek en wijn, tot een familielid verdwijnt en er losgeld wordt gevraagd.

In zijn tweede buitenlandse project na het Franse LE PASSE (2013) weeft de Iraanse cineast Asghar Farhadi op meesterlijke wijze een complex netwerk van menselijke verhoudingen, waarvan hij meteen na aanvang de verschillende draden gaat spannen. Als geen ander weet hij de spanning op te drijven. Door uitstekende acteerprestaties is dit ontvoeringdrama bijzonder aangrijpend, niet alleen met het koningskoppel Javier Bardem en Penélope Cruz, tevens met verschillende Spaanse acteurs op topniveau. De cameraman is bekend van zijn werk voor Pedro Almodóvar. Thierry Frémaux, de baas van het Filmfestival Cannes, koos deze film als openingsfilm en hij wist goed waarom!

Dit is Farhadi’s meest toegankelijke film!

Jeroen Struys, De Standaard