Dit evenement is afgelopen

hetpaleis / Simon De Vos - Wat is de Wat

hetpaleis / Simon De Vos - Wat is de Wat

3de graad secundair onderwijs

‘Wat is de Wat’ is het razend spannende verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. Een burgeroorlog breekt aan en Valentino begint samen met honderden andere ‘lost boys’ aan een eindeloze tocht van 1500 km, op zoek naar een veilig onderkomen. De weg is bezaaid met landmijnen, hongerige leeuwen, vijandige milities en de jongen wordt van de ene in de andere onwerkelijke situatie gekatapulteerd.

 

Een verhaal over de onaflatende wilskracht van de mens, over de hoop op een nieuwe toekomst én over de zoektocht naar het grote ‘Wat’.

 

Dave Eggers schreef met ‘What is the What’ de ontroerende biografie van Valentino neer. Simon De Vos zet dit literaire meesterwerk op de planken. De Genkse Gorges Ocloo speelt. Na zijn Shakespeare-adaptaties voor hetpaleis (Romeo en Julia, King Lear), kiest De Vos opnieuw voor grote emoties, maatschappelijke betrokkenheid en een kritische blik op de actualiteit, voor jongeren van nu. 

 

Credits:
tekst: Dave Eggers / bewerking: Simon De Vos, Tom Rummens / spel: Gorges Ocloo / live muzikanten / vormgeving: Stef Stessel / dramaturgie: Tom Rummens / productie & technische realisatie: hetpaleis

Foto: Diego Janssens

www.hetpaleis.be