Dit evenement is afgelopen

fABULEUS & Het Kwartier - Het puin van Eden

fABULEUS & Het Kwartier - Het puin van Eden

1ste graad secundair onderwijs

Martha en Lukas komen dagelijks samen op een heuvel, ‘hun heuvel’, om hun verbeelding de vrije loop te laten. Aan hun vriendschap komt een einde wanneer Lukas naar het middelbaar gaat en nieuwe vrienden krijgt. In die nieuwe wereld is geen plaats voor spelen. En dus ook niet voor Martha.

 

Achttien jaar later kijken ze elkaar ongewild weer in de ogen. Er ontstaat een onhandige pingpong tussen nu en het verleden.

‘Het puin van Eden’ is een herkenbare theaterproductie voor jonge tieners over opgroeien. Over hoe anderen je veranderen. Over de grenzen van fantasie. En de vervaldatum van vriendschap.

 

"Ik maak een schoolvoorstelling mee voor kinderen tussen de elf en dertien jaar. Die worden vaak omschreven als een moeilijke doelgroep. Het directe en doorvoelde spel komt over, je voelt de spanning in de zaal op de ‘juiste’ momenten, de onrust, de stiltes, de ontladingen." (Tuur Devens op Theaterkrant.nl)

 

Credits:

spel Arend Pinoy & Wanda Eyckerman tekst & regie Freek Mariën & Carl von Winckelmann decor & licht Timme Afschrift muziek Ruben Nachtergaele kostuums Nikè Moens dramaturgie Peter Anthonissen & Ruth Mariën productieleiding Kathleen Vogelaers techniek Seppe Janssens coproductie Het Kwartier & fABULEUS met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de stad Leuven & CC Mechelen met dank aan ARSENAAL/LAZARUS

Foto: Clara Hermans

www.hetkwartier.be
www.fabuleus.be