Dit evenement is afgelopen

Tuning People & BRONKS - Rita

Tuning People & BRONKS - Rita

3de graad lager onderwijs (en 1ste graad secundair onderwijs)

Rita is een alleenstaande vrouw op leeftijd en het toppunt van saaiheid. Als haar meubels een eigen leven beginnen leiden, worden haar dagelijkse rituelen echter grondig verstoord.

 

Tegen wil en dank belandt ze in een wilde choreografie die haar dwingt komaf te maken met de sleur van haar bestaan. Balorig ontdekt ze het stoute kind in zichzelf. En wanneer deze bejaarde Alice in Wonderland merkt dat haar huiskamer op een podium staat en er een echt publiek zit, gaat het dak er helemaal af.

Randi De Vlieghe en Jef Van gestel maakten in 2015 voor KOPERGIETERY het fel gesmaakte ‘Voetbal op Hoge Hakken’. Rita, één van de personages uit die voorstelling, krijgt nu een tweede leven en zoekt opnieuw de dunne grens op tussen dans, spel en performance. Randi en Jef hebben een voorliefde om van het alledaagse iets buitengewoons te maken.

‘Rita’ laat je verder kijken dan je neus lang is. Verwacht het onverwachte!

 

Credits:
creatie & spel Randi De Vlieghe, Jef Van gestel / geluids- & decorontwerp Wannes Deneer / lichtontwerp Thomas Clause / techniek Sander Salden, Jo Thielemans / coach Marij De Nys, Veerle Kerckhoven / kostuum Maartje Van Bourgognie / productieleiding Ellen De  Naeyer / co-creatie Tuning People & BRONKS / met de steun van de Vlaamse overheid

Beeld: Jef van Gestel en Jan De Brabander

lees hier een recensie uit de Knack.

lees hier een interview uit BRUZZ.

 


recensie Het Nieuwsblad

recensie De Theaterkrant

www.bronks.be
www.tuningpeople.be