Dit evenement is afgelopen

BRONKS en het TheaterFestival - Ola Pola Potloodgat

BRONKS en het TheaterFestival - Ola Pola Potloodgat

1ste en 2de graad lager onderwijs

‘Ola Pola Potloodgat’ is een golden oldie uit het Vlaamse jeugdtheater.  In ‘Ola Pola Potloodgat’ sleuren Pascale Platel en Randi De Vlieghe je mee in een sprookjesachtig avontuur vol zeerovers, piranha’s, krokodillen en olifanten. Ze springen van het ene verhaal in het andere, van droomscène in filmpje in dansje in gevecht. Een vrolijk onzinstuk met een absurdistisch randje.

 

In 2002 maakte BRONKS met Pascale Platel en Randi De Vlieghe ‘Ola Pola Potloodgat’. Uitverkochte zalen, ellenlange tournees in binnen- en buitenland én winnaar van de Grote TheaterFestivalprijs. In 2017 kroonde het TheaterFestival de voorstelling tot ‘Golden Oldie’. ‘Ola Pola Potloodgat’ werd voor de gelegenheid vanonder het stof gehaald en opnieuw getoond aan een breed publiek. Mensen die de voorstelling ooit zagen, herinnerden zich plots weer waarom ze het toen zo goed vonden en een nieuw publiek raakte instant verliefd. Ontdek nu zelf wat ‘Ola Pola Potloodgat’ zo uniek maakt. Misschien is je volgende kans pas over 15 jaar, aarzel dus niet.

“Ola Pola Potloodgat is volgens de jury een theaterwetten verbrekende voorstelling die schijnbaar nergens over gaat, maar alles in zich blijkt te hebben. Centraal staat een klein piratenmeisje dat verliefd wordt op een olifant, maar ook naar de kruidenier gaat om een kindje te kopen. De voorstelling is gemaakt voor kinderen, maar komt ook volledig tot haar recht voor alleen een volwassen publiek, aldus de jury.”
– De Standaard, 15/09/2002

Credits:
Productie: BRONKS & het TheaterFestival  / Van en met: Pascale Platel & Randi De Vlieghe  / Decor, licht en video: Karin Demedts  / Muziek: Gerrit Valckenaers / Bewegingsadvies: Marie De Corte / Coach: Patrick Jordens & Klaas Tindemans

Foto: FKHP

www.bronks.be