Dit evenement is afgelopen

JazzLab 2.5 Hendrik Lasure warm bad + Amber Haze

JazzLab 2.5 Hendrik Lasure warm bad + Amber Haze

In samenwerking met Motives For Jazz & JazzLab

JazzLab bestaat 25 jaar. Met JazzLab 2.5 presenteren we een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst. Vier toonaangevende muzikanten krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren. Hendrik Lasure trakteert je in de maand april op een gevarieerd muzikaal menu met twee muzikale projecten van hem, namelijk ‘warm bad’ en Amber Haze.

 

We kennen Hendrik Lasure voornamelijk als pianist van het duo SCHNTZL, waarmee hij samen met Casper Van De Velde reeds rijkelijk in de prijzen viel. Het duo wordt in de pers geroemd voor hun eigenzinnige idioom, dat verwijst naar het minimalisme van Wim Mertens en Philip Glass, verrijkt met hedendaagse elektronische elementen en improvisatie.

Hendrik Lasure is een van dé jonge jazzwolven van het moment. Al snel nadat hij zijn eerste muzikale stapjes zette – klassiek piano en viool – bleek dat er meer nodig was om zijn enorme honger te stillen. Een plaat van Dizzy Gillespie zorgde voor de overstap naar jazz en het componeren.

Als publieksopwarmer serveert Hendrik Amber Haze, een band die radicale improvisatie, songs en elektronica verenigt, met met de Italiaanse vocaliste Francesca Palamidessi als leading lady

In de tweede set verzamelt Hendrik Lasure onder de naam warm bad al het talent waarmee hij de laatste jaren in aanraking kwam. Een bron van onontgonnen potentieel en tegelijkertijd een synthese van zijn jonge carrière. Hendrik gebruikt deze JazzLab ‘carte blanche’ om nieuw werk te componeren voor deze zevenkoppige band - een saxofoon/pianokwartet, bijgestaan door drie gitaren. En in de lijn van Hendrik zijn talent, een laveren tussen harmonie en dissonantie, tussen vaste structuren en improvisatie en tussen abstracte klanken en toegankelijke meeslepende deuntjes.

Bezetting:

AMBER HAZE (set 1 - 35min.):
Francesca Palamidessi (voice & efx)
Hendrik Lasure (piano & efx)
Casper Van De Velde (drums)

WARM BAD (set 2 - 60 min):
Sam Comerford (saxofoon)
Vitja Pauwels (gitaar)
Benjamin Sauzereau (gitaar)
Marco Giongrandi (gitaar)
Soet Kempeneer (bas)
Casper Van De Velde (drums)
Hendrik Lasure (piano & compositie)

http://hendriklasure.com/