Dit evenement is afgelopen

Aziza Brahim

Aziza Brahim

Zittend/staand

Timing:

20:15 Izenkad N'Souss (voorprogramma)

21:00 Aziza Brahim

 

Izenkad N'Souss is een Genks-Marokkaanse band dat het voorprogramma van Aziza zal verzorgen.

Aziza Brahim groeide op in het vluchtelingenkamp van de Saharawi, op de grens tussen Algerije en de Westelijke Sahara.

 

Als voorvechtster van de nomadische Saharawi verhaalt ze in haar nummers de vergeten strijd van haar volk en vooral de vrouwen die vechten voor een waardig leven.

Brahim heeft muziek als expressiemiddel ontdekt om de universele boodschap voor rechtvaardigheid te verkondigen. In haar muziek zingt ze over hoop en vrijheid. Naast invloeden uit Cuba, flamenco en blues, hoor je de wind van de woestijn doorheen de muziek.

In 2014 verscheen haar succesvolle debuut-album ‘Soutak’. De plaat stond een tijd op nummer 1 van de World Music Charts Europe. Kort daarop speelde ze bij Jools Holland en ook in Vrije Geluiden. In 2016 verscheen haar tweede album ‘Abbar El
Hamada’.

Deze voorstelling kadert in de reeks WORLD 2.0 - Migratie en de informatiemaatschappij zorgen ervoor dat nieuwe werelden ontstaan. Digitaal ontmoet het hyperlokale het globale. Traditie wordt gekoppeld aan een mondiale esthetiek. De diaspora die we in Genk kennen van gemeenschappen met hybride identiteiten willen we artistiek vertalen in deze reeks. Straffe avonden, waarbij we een stukje van de wereld binnenhalen in Genk.