Dit evenement is afgelopen

Refugees For Refugees

Refugees For Refugees

Tijdens deze voorstelling stelt het ensemble ’Refugees for Refugees’ hun nieuw album voor. Het is een muzikale reis langs de zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen.

 

De groep Refugees for Refugees laat het Europese publiek kennismaken met de rijke muzikale tradities van hun landen van oorsprong.

Na heel wat concerten in binnen- als buitenland hebben de tien muzikanten nu een nieuw album waarbij ze territoriale grenzen laten vervagen door het muzikale meesterschap waarmee ze in dialoog treden. Dit alles valt onder de artistieke leiding van de Belg Tristan Driessens.

Bezetting:
Tarek Al Sayed – oed
Tammam Ramadan – ney
Aman Yusufi - zang
Fakher Madallal – zang
Asad Qizilibash – sarod
Souhad Najem – qanûn
Dolma Renqingi – zang
Kelsang Hula – dramyen
Simon Leleux – bendir/darboeka
Tristan Driessens - oed

Deze voorstelling kadert in de reeks WORLD 2.0 - Migratie en de informatiemaatschappij zorgen ervoor dat nieuwe werelden ontstaan. Digitaal ontmoet het hyperlokale het globale. Traditie wordt gekoppeld aan een mondiale esthetiek. De diaspora die we in Genk kennen van gemeenschappen met hybride identiteiten willen we artistiek vertalen in deze reeks. Straffe avonden, waarbij we een stukje van de wereld binnenhalen in Genk.