Dit evenement is afgelopen

Het nieuwstedelijk - Trilogie: Hebzucht, Angst & Hoop

Het nieuwstedelijk - Trilogie: Hebzucht, Angst & Hoop

De hele wereld in één voorstelling.

Met de ambitieuze trilogie Hebzucht, Angst en Hoop maakt Stijn Devillé de balans op van tien woelige jaren in Europa. Van de oneindige groei die de wereld in petto leek te hebben tot de economische en sociale dieperik die erop volgde.

 


HEBZUCHT
vertelt de klassieke rise and fall van een imperium. Maar aan het eind van deze tragedie gaan de personages niet dood. Ze cashen hun geld en zoeken dekking in de plooien van de geschiedenis.


Het tweede boek ANGST start, waar Hebzucht eindigt. Het blikt weg van de financiële wereld en zoomt in op de rest van onze samenleving. De angst die om zich heen grijpt op de beurzen, in de politieke hoofdkwartieren, de kabinetten, de commissies. Maar ook de angst van vele mensen in de straten in de Europese steden.


‘Waar angst heerst, moeten troost en hoop volgen’. En zo dienen Hebzucht en Angst zich aan als trilogie, waarvan HOOP het sluitstuk vormt. Want het pessimisme dat tijdens Devillés research voor Angst naar voren kwam, was zo groot, dat hij er zelf ongemakkelijk van werd. Dus schreef hij een nieuwe politieke thriller die op een bevrijding eindigt.


Alles zou anders kunnen zijn. We moeten eigenlijk alleen maar beslissen dat we het ook willen.


Er is niet één groot plan, maar wel vele kleine plannen. Vaak gegroeid van onderuit. Omdat we zelf wat willen en kunnen veranderen. Hoop is divers en veelvoudig. Daarom houden we een lijstje bij met wat wij hoopvol vinden. Van kleine tips om zelf je steentje bij te dragen tot grote technologische innovaties of baanbrekende ideeën. Alleszins: er is een hoop hoop.


Het vuurwerk wordt geleverd door de vlijmscherpe, haast muzikale dialogen. Devillé laat 'zijn' politici goochelen met termen en cijfertjes waar ze nauwelijks de betekenis van begrijpen. Zijn meesterlijke pen én de topcast zorgen ervoor dat je het verbale steekspel geboeid volgt. Het maakt Angst tot confronterend theater. (Knack)

 

HEBZUCHT : 14.30 - 16.30 uur
tekst en regie Stijn Devillé  | spel Dirk Buyse, Michaël Pas, Jorre Vandenbussche, Kris Cuppens, Sara Vertongen, Stijn Devillé en een kind | compositie muziek Gerrit Valckenaers, Rudy Trouvé en Gunter Nagels  | live muziek Gerrit Valckenaers, Youri Van Uffelen en Trijn Janssens  | research en dramaturgie Els Theunis

 

ANGST : 17.15  - 19.15 uur
tekst en regie Stijn Devillé | spel Simone Milsdochter, Michaël Pas, Tom Ternest, Tom Van Bauwel, Bram Van Der Kelen, Sara Vertongen, een kind en 99 figuranten  | compositie en live muziek Geert Waegeman en Bert Hornikx | dramaturgie Els Theunis en Bastiaan Malcorps (stage) | feedback Christophe Aussems

 

HOOP : 20.45 - 23.00 uur
tekst en regie Stijn Devillé | spel Michaël Pas, Tom Van Bauwel, Simone Milsdochter, Sara Vertongen, Bram Van Der Kelen, Maarten Ketels, Christophe Aussems, Erik Van Herreweghe en een kind  | compositie en live muziek Bert Hornikx, Geert Waegeman en Trijn Janssens  |  dramaturgie Els Theunis | feedback Christophe Aussems

 

Tijdens de pauzes

 • is er de mogelijkheid om een broodje te kopen aan de toog in de foyer / drankverkoop
 • u kan een trilogie-menu bestellen/reserveren bij de brasserie in het C-mine Energiegebouw: Bistro Bels via het nummer 089 35 18 38 (elke werkdag behalve maandag geopend van 11.30-22.00 uur) of via het emailadres daphne@germo.org
  • menukeuze 1: Limburgse mosterdsoep met jonge prei en spekreepjes – gegrilde hoenderfilet in rozemarijnsaus, gemengde salade en ovenaardappeltjes – kostprijs: € 18,50 (exclusief dranken)
  • menukeuze 2: Gegrilde hoenderfilet in rozemarijnsaus, gemengde salade en ovenaardappeltjes – kostprijs:
   € 15,00 (exclusief dranken)
  • menukeuze 3: Risotto met artisjok, asperges en doperwtjes – gegratineerd met mozzarella - kostprijs:
   € 15,00 (exclusief dranken)

 

DRINGEND GEZOCHT: Figuranten voor Angst
De voordelen:
1. Een topervaring waarbij je het grote podium deelt met o.a. Michaël Pas en Tom Van Bauwel
2. Je gaat gratis naar de twee andere delen: Hebzucht en Hoop
3. Je kan je eigen fan gelukkig maken want die krijgt ook een vrijkaart.
4. Je maakt een historisch moment mee: de allerlaatste speeldatum van deze bekroonde trilogie
5. soep!

Inschrijven en meer info krijg je op figuranten@nieuwstedelijk.be

 

www.nieuwstedelijk.be