Dit evenement is afgelopen

GEANNULEERD  Het nieuwstedelijk - First Contact

GEANNULEERD Het nieuwstedelijk - First Contact

NIEUWE DATUM vrijdag 3 mei 2015 uur

Deze voorstelling is geannuleerd door Het nieuwstedelijk.

 

OFFICIELE MEDEDELING van Het nieuwstedelijk :


Op 15 maart staat een landsbrede, en ondertussen internationale,  klimaatstaking gepland. Het nieuwstedelijk supportert al sinds de start van de acties van Youth For Climate voor de ‘klimaatspijbelaars’. In het verleden verkondigden we bovendien ons engagement naar de klimaatzaak al met luide stem. Dat engagement werd zelfs al boodschap in één van onze voorstellingen.

Op het ogenblik dat er een appel wordt gedaan om samen een krachtig signaal te geven, vinden we dan ook dat we de daad bij het woord moeten voegen. Na een stevige interne discussie hebben we beslist dat we deze actie duidelijk en ondubbelzinnig willen steunen. De consequentie daarvan is dat we als organisatie op 15 maart het werk neerleggen om zo de medewerkers van Het nieuwstedelijk de kans te geven mee te gaan betogen.

Hierdoor kunnen 3 geplande voorstellingen niet doorgaan. We annuleren een schoolvoorstelling en een avondvoorstelling van Esperanto in OPEK Leuven en een avondvoorstelling van First Contact in C-mine cultuurcentrum Genk.
Met deze actie hopen we de stem te versterken van de klimaatstrijd en een inspirerend voorbeeld te zijn voor andere organisaties in de cultuursector. 

 

www.nieuwstedelijk.be