Dit evenement is afgelopen

Skagen - TILL IT'S OVER

Skagen - TILL IT'S OVER

'TILL IT'S OVER' is een cross-disciplinaire samenwerking tussen SKaGeN en de Amerikaanse beeldend kunstenaar Richard Jackson, rond de thema's burgeroorlog, tederheid en wraak.

 

In een nieuwe installatie van Jackson, gepresenteerd in een museale context, voeren acteurs Valentijn Dhaenens en Clara van den Broek een theatrale performance uit. Hoe gaan twee mensen om met de gevolgen van extreem geweld, en wat is de blijvende impact wanneer de tijd zijn werk heeft gedaan? Kan geweld ons dichter bij elkaar brengen? Dringen we dieper in elkaar door en raken we verbonden ondanks of zelfs door het geweld dat we elkaar aandoen? Creëert geweld intimiteit?


De installaties van action-painter Richard Jackson drukken vaak een gevolg uit: wat blijft zichtbaar achter na een krachtige fysieke actie? Dhaenens en van den Broek laten zich als performers aantasten door het werk van Jackson en verhouden zich tot de context die hij creëert.


'TILL IT'S OVER is een samenwerking tussen SKaGeN, Richard Jackson, S.M.A.K. Gent, C-TAKT, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en DE Studio / Villanella.

 

Concept & Spel: Clara van den Broek & Valentijn Dhaenens

Decor & Installatie: Richard Jackson

Geluidsontwerp en technische leiding: Jeroen Wuyts

 

www.skagen.be