Dit evenement is afgelopen

Pieter De Buysser/Robin - The tip of the tongue

Pieter De Buysser/Robin - The tip of the tongue

In de 19e eeuw was het heel gebruikelijk om astronomische voorstellingen bij te wonen. In een tijdperk van reusachtige wetenschappelijke vooruitgang was het planetarium een toevluchtsoord voor zowel feit als fictie. De mix van hemelse en aardse kosmologische vertellingen gaven betekenis aan de positie van de mens en zijn technologie in een snel evoluerende wereld.

 

Fast forward naar 2019. Pieter De Buyssers magisch-realistische vertelling begint in Argentinië, waar hij een lezing geeft over de schrijfster Letizia Álvarez de Toledo. Wanneer hij de mysterieuze Grace en detective Raymond ontmoet, lopen de zaken snel uit de hand. Eerst op een oceaanschip dat een heftige storm moet doorstaan, en vervolgens in een 11-dimensionale bibliotheek met een oneindig aantal hexagonale galerijen. Hoog tijd om de astronomische voorstelling in ere te herstellen!

Credits:

Tekst, regie & spel: Pieter De Buysser Scenografie: Herman Sorgeloos Full dome video: Elias Heuninck Wetenschappelijk advies: Kurt Vanhoutte (Universiteit Antwerpen) Dramaturgie: Esther Severi Financieel advies: Roger Christmann Productie: ROBIN Coproducenten: Kunstenfestivaldesarts Brussel (B) KFDA), Kaaitheater Brussel (B), Stiftung Deutsches Technikmuseum Berlin (DE), Théâtre les Amandiers Paris-Nanterre (FR), Archa Theatre Prague (CZ), House on Fire Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, VGC, PARS (Performing Astronomy Research Society, (F) en het Franse Ministerie van Cultuur en Communicatie Dank aan: Laboratorium van KASK / School of Arts van de HoGent