Dit evenement is afgelopen

Dood Paard - Wie is er bang voor Virginia Woolf

Dood Paard - Wie is er bang voor Virginia Woolf

In 2013 maakte Dood Paard een schitterende versie van de klassieker Who’s afraid of Virginia Woolf en viel meteen in de prijzen.

 

Zeven jaar later hernemen ze dit stuk over de ruziënde George en Martha, vooral bekend van de film met Elisabeth Taylor en Richard Burton. In de vertaling van Gerard Reve!


Edward Albee  schreef het stuk in 1962 en het was een instant-klassieker, die later en nog steeds door heel veel gezelschappen gespeeld werd en wordt. Ook in Vlaanderen werd het stuk voor het eerst gespeeld door o.a. Nand Buyl en Denise De Weerdt.

Het is een ware klassieker waarin een echtpaar na een feestje mekaar in scherpe dialogen afmaakt. Om dat te doen gebruiken ze een jonger echtpaar dat eveneens aan de ruzie tussen de twee dreigt ten onder te gaan. Uiteindelijk is het stuk een bijtende kritiek op de American Dream, op de ogenschijnlijk onbeperkte mogelijkheden van een consumptiemaatschappij. En ook al hebben we dat beeld al meermaals doorprikt, toch blijft het zeker vandaag ook een actueel stuk.

Deze versie werd in 2013 in Nederland uitgeroepen tot de beste theatervoorstelling van het jaar en wij zijn blij dat ze hernomen wordt en op tournee gaat. Een voorstelling om naar uit te kijken!

“Deze Virginia Woolf is hartverscheurend knap. Een tragedie die al zo vaak is gespeeld toont bij Dood Paard echter een gloednieuwe, verpletterende kracht alsof het de wereldpremière is, 13 oktober 1962 op Broadway. Zo schokkend moet het geweest zijn. En ongetwijfeld volgen meer uitvoeringen, zeker in het reguliere circuit. Laat deze Dood Paard-versie voor alle toekomstige Martha’s, George’s, Nick’s en Honey’s maatgevend zijn.” (Theaterkrant)

 

www.doodpaard.nl

Fotocredits : Dood Paard