Dit evenement is afgelopen

De Mannschaft - Claire | GEANNULEERD

De Mannschaft - Claire | GEANNULEERD

Deze voorstelling is geannuleerd.

 

‘CLAIRE’ vertelt het verhaal van een vrouw, wachtend op de terugkeer van haar man. Turend in de verte vraagt ze zichzelf af hoe lang dit nog vol te houden is.

 

Haar man vertrok, zijn droom najagend: een zeilwedstrijd rond de wereld tot een goed einde brengen, zijn vrouw en kinderen daarbij achterlatend, met hun huis en bedrijf als onderpand. Na meer dan 8 maanden van huis verbrak hij, in het zicht van de eindstreep, alle radiocommunicatie. 12 dagen later vond het koopvaardijschip de RMS Picardy, midden op zee, de achtergelaten boot. Van haar man, Donald, geen spoor. Zijn laatste neergeschreven woorden "It is finished, it is the mercy" zinderen door haar hoofd terwijl ze, kniediep in de branding, achter de horizon probeert te kijken om daar het antwoord te vinden op de eeuwige vraag: Waarom?


‘CLAIRE’ wordt gespeeld door de onnavolgbare en weergaloze Suzanne Grotenhuis die ons verbaasde met haar monologen ‘Zwarte Woud forever’ en ‘On ice’. Suzanne zal op de scène worden bijgestaan door het muzikale wonder uit de Kempen Jo Hermans en nog een andere muzikant wiens naam ons nu even ontglipt. De klassiek geschoolde trompettist Jo Hermans zal, geheel in eigen stijl, voor ons de innerlijke strijd van de wachtende Claire ten berde brengen. De verscheurende maar tevens louterende muzikale interpretatie vertelt het verhaal achter het verhaal.

‘CLAIRE’ is een monoloog die als een emotioneel forensisch onderzoek de reconstructie van een ondergang in beeld brengt.

 ‘CLAIRE’ gaat over de overlevers van deze wereld, de achterblijvers, de mensen die zijn achtergelaten door hun geliefde zonder enige uitleg. Zij die in hun zoektocht naar erkenning zotte dromen najagen en daarbij anderen verloren laten lopen.

 

Concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel

Spel: Suzanne Grotenhuis

Live muziek/soundscape: Jo Hermans en Jeroen Swinnen

Scenografie/Kostuum: Laura Wallrafen

Lichtontwerp: Thomas Stevens

Communicatie: Dirk Vandervelden

Beeld: Charlotte Wouters

Coproductie: Arenbergschouwburg (Antwerpen)

 

www.demannschaft.be