Dit evenement is afgelopen

Ief Postino - Post

Ief Postino - Post

Limburger Ief Gilis is vooral bekend van Circo Ripopolo, het circustheater dat hij samen met Stef Geers oprichtte en waarmee ze in heel Europa toeren. Maar daarnaast maakt hij zijn solo-werk. In 2016 werd hij een paar maanden Ief Postino, de Italiaanse postbode.

 

Hij verzamelde brieven van Limburgers, al dan niet met Italiaanse roots. Die brieven werden geschreven aan mensen in Italië waar ze een bijzondere band mee hadden, of waar ze iets aan wilden vertellen wat ze nooit eerder verteld hadden. Ief Postino haalde de brieven op in zijn kleine Ape-postwagen en leverde ze ook af met zijn, kleine, typisch Italiaanse driewielertje.

Vlaanderen kon zijn avonturen volgen tijdens het één-programma Iedereen Beroemd, waarin hij twee keer per week zijn unieke brievenronde toonde.  Feelgood televisie van de bovenste plank.

Nu heeft hij er verteltheater van gemaakt. Samen met een muzikant bladert hij door zijn Postino-verhaal, met beelden en anekdotes die niet in de televisie-afleveringen zaten; Het wordt een gezellige warme avond.