Femke en Lander Gyselinck - Flamer

Femke en Lander Gyselinck - Flamer

DATUM: di 27 november 2018

LOCATIE: Grote zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 12

-26 / +60: € 7 / 10

ABO: € 9

koop tickets

Femke Gyselinck is de assistente van Anne Tersea De Keersmaeker, Lander Gyselinck is drummer bij o.a. Stuff en LABtrio.

 

Ze gaan samen de vloer op en ruilen van job, onder invloed van Jennifer Lopez. Dat doen ze onder het goedkeurend oog van Wannes Gyselinck, die de dramaturgie voor zijn rekening neemt. Familiefeestje!

De drie Gyselincks zijn een bijzondere posse. Alle drie zijn ze supergetalenteerd. Femke studeerde aan P.A.R.T.S. en is nu de rechterhand van Rosas-baas De Keersmaeker, maar ontwikkelt zich langzamerhand ook tot een interessante choreografe. Lander begon op zijn vierde te drummen en studeerde aan het Gentse conservatorium af met grootste onderscheiding. Wie hem bijvoorbeeld bezig zag in de voorstelling An Old Monk (Lod, JosseDe Pauw) weet waarover we het hebben. Een fantastische drummer. Ondertussen speelt hij ook in LABtrio met o.a. Anneleen Boehme (zie Vogelvrij op 14 & 15.9), in Stuff, in het Ragini Trio en in tal van andere combinaties. De dramaturg van Flamers is Wannes Gyselinck, bekend van zijn theaterwerk. Van hem zagen we vorig seizoen Vanish Beach (Hof Van Eede).

 “In Flamer , een samentrekking van Femke en Lander, blenden ze Bach met Jennifer Lopez en dans met drums. Ze wisselen ook van rol. Femke wordt drummer en Lander wordt danser. En dat terwijl zij geen muzikaal talent heeft en hij nooit een dansopleiding volgde. Volledig uit de comfortzone dus.”(Knack Weekend)